Puljani u subotu slave ostanak?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 krenut ce u petak poslije podne za Zagreb gdje ih u subotu u 20 sati na Maksimiru ocekuje susret 28. kola Prve HNL protiv Dinama. Bit ce to treci sraz ovih suparnika ovog proljeca, a prethodna dva, a radi se o utakmicama cetvrtfinala Kupa, okoncana su rezultatom 1:1.

Bit ce to ujedno i susret dviju najucinkovitijih momcadi ovoga proljeca, Dinama koji je do obrane naslova stigao s 26 proljetnih bodova, i pulskog prvoligaša koji je u borbi za ostanak dosad osvojio 21 proljetni bod. S takvim ucinkom Istra 1961 je u situaciji da se vec u petak prestane brinuti oko ostanka, ukoliko Hajduk u Zaprešicu pobijedi Inter. No, bez obzira na taj susret trener Igor Pamic odlucio je za novi susret s Dinamom u pocetnu postavu gurnuti Stivena Rivica zbog, kako je to Paminjo rekao, njegovog iskustva, kvalitete i sportske drskosti.

Nakon povratka u Istru 1961 Rivic je odigrao samo jednu utakmicu, onu prošle nedjelje protiv Splita, kada je ušao u igru u samoj završnici. Trener Pamic namijenio je Rivicu protiv Dinama ulogu ofenzivnog veznog igraca koju je dosad imao Bacelic Grgic, koji zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa.

- To je slicno ulozi koju sam imao u ovom klubu prije odlaska u Njemacku. Tada sam uglavnom igrao polušpicu iza jedine špice, Šehica. U Bundesligi sam pak igrao ili na lijevom ili na desnom krilu, ali svjestan sam što se sutra od mene ocekuje. Da razigram momcad i pridodajem se po potrebi napadu.

Ogled s Dinamom trebao bi tako biti prvi pravi nastup Stivena Rivica u njegovoj trecoj pulskoj epizodi. Prvi je put otišao u Schalke, drugi put u Energie, a možda ode i nakon ove sezone.

- Vec sam razgovarao sam s trenerom Pamicem o tome, ali samo neformalno. Rekao sam mu da mi je želja da opet idem igrati u neki klub izvan Hrvatske, ali cemo nakon kraja prvenstva sjesti i otvoreno popricati o svemu. Nikad se ne zna što ce biti - zakljucio je 27-godišnji Vodnjanac. (Roberto CAR)

Za Primorca sezona završena

Napadac pulskog prvoligaša Karlo Primorac ovu sezonu sigurno nece pamtiti po dobrome. Nakon problema sa stopalom tijekom zimskih priprema sad ima novi peh. Na treningu mu je stradalo hvatište zadnje lože zbog cega nece biti na dispoziciji treneru Pamicu za preostale tri utakmice. Primorac je u proljetnom dijelu prvenstva odigrao tek tri prvenstvene utakmice, a jedini je gol postigao Dinamu u uzvratnom susretu Kupa Hrvatske.


Podijeli: Facebook Twiter