Puljani u Novu uz Vesnu Nežic Ružic i Anelide

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prosinacke manifestacije u Puli, objedinjene pod nazivom "Prosinac u gradu", najavljene su u cetvrtak u prostorijama Pula Film Festivala. Predstavljen je i program doceka Nove godine na otvorenom i to na trima lokacijama - Forumu, Portarati i Danteovu trgu.

Na Forumu ce Puljane zabavljati Vesna Nežic Ružic, Anelidi i The Night Express, dok docek na Danteovu trgu vec petu godinu organizira udruga Seasplash. Ondje ce od 28. prosinca u vecernjim satima Puljane zabavljati renomirani izvodaci rock, hip hop i elektronske glazbe. Osigurane su dvije pozornice, sanitarni cvor i šator u slucaju lošeg vremena. Ulaz je besplatan za sve veceri, a raspored izvodaca bit ce objavljen 7. prosinca na internetskoj stranici udruge.

Docek ce na Portarati vec tradicionalno organizira Rock caffe, i to uz ritmove Cuvara svirala i VIS The Thunderbirdsa. I ondje ce se, kao i svake godine, od 19. prosinca do 1. sijecnja održavati bogat prednovogodišnji program pod šatorom. Medu ostalim nastupit ce Telefon Bues Band, Dogma, Nola, Radio Aktiv i St!llness.

Prosinac u padeli, odnosno gastro-zabavni jutarnji program, takoder ce se održavati na Portarati. U ponedjeljak, 19. prosinca u 10 sati gradani ce moci uživati u božicnoj fritaji uz glazbu Deana Bakica. Na Badnjak se održava gradelada uz Sergia Pavata, a 27. i 31., prosinca gastro-zabavni programi uz Trio Val i Serda Valica.

Božicni sajam kreativnosti održat ce se od 20. do 24. prosinca u Domu hrvatskih branitelja. U Gradskoj knjižnici organizirane su kreativne radionice gotovo svakodnevno do kraja prosinca.

Istarsko narodno kazalište za gradane je pripremilo niz predstava i koncerata, a prva predstava za djecu, "Carobnjak iz Oza", na rasporedu je 6. prosinca u 18 sati. Ondje ce se takoder održati koncerti SAKUD-a te koncert Stjepana Hausera i Olivera Dragojevica 19. prosinca u 20 sati.

Niz manifestacija za djecu odvijat ce se u Djecjem centru. Docek Sv. Nikole bit ce organiziran 6. prosinca kod katedrale, a Djeda Mraza djeca ce docekati 17. prosinca na tržnici. Betlehemsko svjetlo cekat ce se na Portarati 14. prosinca u 17 sati.

Organizatori "Prosinca u gradu" su Pula Film Festival, INK, Gradska knjižnica i citaonica, Djecji vrtici Rin Tin Tin i udruga ravnateljica privatnih vrtica, SAKUD, MILK, udruge Seasplash, Syntheses, MMC Luka, udrruga Razvoj, DND, Arheološki muzej, Rock Caffe, Avenue i Odred izvodaca Istra. (N. SOFTIC).


Podijeli: Facebook Twiter