Puljani u nebo poslali 1400 lampiona dobrih želja

Mladen Medić i Zlatko Gotovac pred plakatom filma 'Grad izobilja' (Arhiva/Z. A.)
Mladen Medić i Zlatko Gotovac pred plakatom filma 'Grad izobilja' (Arhiva/Z. A.)

Tisuću i četiristo lampiona i isto toliko dobrih želja odletjelo je večeras u nebo iz pulskog amfiteatra stvarajući spektakularan prizor na noćnom nebu iznad Pule. Poput rojeva divovskih krijesnica, lampioni su bili velika atrakcija za građane koji su dupkom napunili Arenu te privukli mnoštvo gledatelja izvan nje, a "svjetleće želje" vidjele su se i iz drugih dijelova grada.

Tražio se lampion više

Od posjetitelja u amfiteatru čuli smo da se, iako su se lampioni mogli kupiti na info punktu u Domu hrvatskih branitelja u sklopu Hand made festa koji je tamo započeo u petak, već jučer ujutro nije mogao naći niti jedan lampion, što je nadmašilo sva očekivanja organizatora. Lampioni su se prodavali po 25 kuna, a dio sredstava prikupljenih ovim putem bit će namijenjen dječjem vrtiću Mali svijet za dovršetak opremanja senzorne sobe za rad s djecom s poteškoćama u razvoju.

Nažalost, ovaj lijepi trenutak nije prošao glatko, jer dio posjetitelja u Areni navodno nije dobro čuo voditeljicu programa Jelenu Vitasović, te su prije njenog znaka počeli paliti i puštati lampione. Srećom, velika većina njih ipak je pričekala trenutak kada su svi zajedno upaljeni i pušteni u zrak. Dio programa ovogodišnjeg, 15. po redu Hand made festa koji se održavao u Areni svojim su nastupom uveličali mladi prijatelji Nicole Živolić i Devin Juraj, te plesni studio Cool Step.

Atraktivne murterske bake

Poglede su privlačile i predivne murterske bake u svojim bijelim krinolinama izrađenim od plastičnih tanjura, čaša i ostalih recikliranih materijala sa pomalo jezivim face paintingom koje su sinoć bile savršeni ures pozornice u Areni, potpuno u skladu s duhom ovog prvog u Hrvatskoj i jedinstvenog festivala posvećenog ručnim izradama, maštovitosti i dizajnu.

Sajam u Domu hrvatskih branitelja, na kojem svoje raznovrsne proizvode predstavlja oko 200 izlagača, može se posjetiti još u nedjelju, a na programu su i četiri zanimljive radionice, od papier mache tehnike, preko fuzije stakla, pa do kreativne radionice izrade modularnog nakita. (Patricija SOFTIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter