Puljani u jednom danu dostigli Talijane

Japanski kuhar Yuhei Amano priprema sashimi (M. MIJOŠEK)
Japanski kuhar Yuhei Amano priprema sashimi (M. MIJOŠEK)

Njegovo veličanstvo, kuhar japanskog veleposlanika Yuhei Amano, bio je u centru pažnje drugog dana Offshore World Challengea u Poreču: na štandu porečke rive za posjetitelje je pripremio japansko jelo sashimi od tune. Za to tradicionalno sirovo jelo bio je zainteresiran veći broj posjetitelja na porečkoj rivi koji su imali kupon Glasa Istre koji im je omogućavao besplatnu konzumaciju specijaliteta. Sirovina je bila tuna teška 261 kilogram koju su dva dana ranije ulovili medulinski tunolovci.

Tijekom petka ulovljeno je dvostruko više riba nego prvog dana, a ribe su, u skladu s propozicijama natjecanja, vraćene u more. Natjecatelji su se s porečke rive otisnuli u 8 sati, a u 9 sati udice su bačene u more. Udice su izvađene u 17 sati te su se natjecatelji vratili na rivu i predali službene videosnimke glavnom sucu natjecanja Goranu Baranoviću. On je u suradnji s pomoćnim sucima nakon pregledavanja zaključio da je pobjedu drugog ribolovnog dana odnio tim Kate iz Pule s kapetanom Vladom Ivančićem i članovima Sašom Rakarom i Alenom Nairettom. Iako prvog dana natjecanja tim Kate nije ostvario ulov, nadoknadio je to ulovom u petak i puštanjem čak pet tuna, koje su timu donijele 1.225 bodova.

Tako je tim Kate nakon drugog dana turnira izjednačen s talijanskim Teamom Artico Deejay Tuna u kvalifikacijskom natjecanju za svjetsko prvenstvo Offshore World Challengeu. Nakon što je prvoga dana odnio pobjedu, taj je talijanski tim potvrdio svoje mjesto na vrhu jučerašnjim ulovom tri tune, koji je bio drugi najbolji ulov toga dana.

Ukupno je ulovljeno i pušteno 19 riba, a 15 ih je bodovano. Ulovljeni i pušteni morski psi modrulj i lisica nisu bodovani, u skladu s propozicijama natjecanja. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter