Puljani u foto-finišu prestigli Pinky

Pet ippona za konačno slavlje - Darko Šekuljica (M. ANGELINI)
Pet ippona za konačno slavlje - Darko Šekuljica (M. ANGELINI)

Pred drugi, završni turnir Prve hrvatske lige u judu, u redovima Istarskog borca znali su što im je činiti žele li osvojiti četvrti uzastopni naslov prvaka Hrvatske, šesti u povijesti kluba. Nakon što su ih Velikogoričani svladali na prvom turniru u Pattinaggiu, pulski judaši svjesni su bili da je recept za obranu naslova prvaka jednostavan, trebaju im u Splitu uzvratiti istom mjerom i onda u ostalim mečevima ostvariti što je moguće uvjerljivije pobjede.

Trener Dean Ilić je već u najavi naglasio da se neće zamarati nikakvim kalkulacijama niti zbrajanjem bodova, već da će u svakom meču na tatami poslati najjači mogući sastav i od svojih pulena tražiti da u svakoj borbi "bace" protivnika za ippon, a onda će na kraju vidjeti što će im to donijeti. Kad se crta podvukla, pokazalo se da je ono što su ostvarili pulski judaši bilo dovoljno da u foto-finišu prestignu Pinky i još jednom se popnu na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Uspjeh pulskog kluba još je veći ako se zna da su ga ostvarili oslonjeni na domaće snage, jer u Splitu zbog ozljede nije nastupio Dominik Sumpor, pojačanje iz Zagreba. Ilić je tako u kategoriji do 66 kg imao na raspolaganju Roberta Klačara i Damiana Sokolovića, Ademir Trbalić nastupio je u kategoriji do 73 kg, Dominik Družeta i Boris Maurović izmjenjivali su se u kategoriji do 81 kg, Darko Šekuljica branio je boje u kategoriji do 90 kg, dok je ona +90 kg bila rezervirana za Damira Islambašića.

Natjecanje je krenulo po najljepšim pulskim željama, "čistom" 10:0 pobjedom nad Dubrovnikom 1966 koji je u konačnici osvojio treće mjesto. Sokolović je ipponom svladao Karla Puticu, Trbalić na bodove bio bolji od Danijela Kapca, a onda su stigla tri nova ippona, Družete protiv Stjepa Roka, Šekuljice nad Ivanom Vukovićem i Islambašića nad Lukom Violićem.

Bio je to uvod u glavni meč dana i cijele ovogodišnje lige, protiv Pinkyja iz Velike Gorice koji se dodatno pojačao za drugi turnir.

Krenulo je očekivanim porazima, Sokolovića od Marka Draškovića i Trbalića od Bernarda Azinovića, potom je Družeta slavio na bodove protiv Krune Korena, da bi Šekuljica i Islambašić ipponima svladali Tomislava Karnasa, odnosno Davida Korena i donijeli pobjedu.

Zatim je na red došao Split i četiri brzinska ippona, Klačara u borbi s Antunom Zavladavom, Trbalića protiv Luke Braovca, Maurovića nad Jurom Čubelićem i Šekuljice nad Jerom Živkovićem, da bi u posljednjoj borbi Islambašić na jednu kaznu izgubio od Zlatka Kumrića, trenutno najboljeg hrvatskog judaša koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Za kraj su Puljani ostavili jednosmjernu ulicu kojom su se protiv Dalmacijacementa iz Kaštela odvezli do novog naslova prvaka. Pet ippona, Sokolovića u borbi s Franom Grgićem, Trbalića protiv Marina Jerkunice, Družete nad Darkom Orošnjakom, Šekuljice protiv Roberta Bobana i Islambašića nad Špirom Orošnjakom, nakon čega je uslijedilo zasluženo slavlje. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter