Puljani sudjeluju u izradi Strategije razvoja turizma


U Komunalnoj palači gradonačelnik Boris Miletić i profesorica Tea Golja s Katedre za menadžement i poduzetništvo pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, na konferenciji za novinare upoznali su javnost o načinima na koji se građani mogu uključiti u izradu Strategije razvoja turizma Grada Pule.

Namjera je osim stručnjaka, i onih direktno involviranih u turizam, saznati razmišljanja građana što žele od turizma u narednim godinama i na koji način to ostvariti.

- Cilj je da u izradi ove Strategije sudjeluje što veći broj građana. Želimo uključiti sve one koji imaju iskustva u turizmu jer njihova mišljenja i prijedlozi su nam neprocjenjivi. Upravo iz toga razloga u izradi ovog gospodarski važnog dokumenta, osim stručnjaka, sudjelovat će i hotelijeri, privatni iznajmljivači, turističke agencije, turistički vodiči, ali i svi zainteresirani građani, rekao je Miletić.

Docentica Golja je detaljnije objasnila na koji će se način pristupiti izradi Strategije razvoja turizma Grada Pule. - Javnost ćemo konzultirati putem on-line anketnog upitnika ali i radionica koje započinju sredinom lipnja. Temeljno pitanje na koje ćemo zajedno tražiti odgovor jest: Što Pula želi ostvariti na području turizma do 2020. godine i koji su najbolji načini da se to ostvari?

Bavit ćemo se pitanjima produženja sezone, razvoja turističkih projekata i proizvoda, a definirat ćemo i financijski okvir za nove projekte, istaknula je Golja. Strategija razvoja turizma Grada Pule bit će izrađena do kraja ove godine, a anketa koju građani mogu ispuniti dostupna je na web stranici Grada Pule www.pula.hr. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter