Puljani su za EU, ali priznaju slabu informiranost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Forum mladih SDP-a u subotu ujutro kod fontane u Flanatickoj ulici održao je akciju povodom referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

U sklopu akcije zainteresirani gradani su anketirani o njihovom znanju i stavovima povodom održavanja referenduma o ulasku Hrvatske u EU.

Prema rijecima Gorana Rukljace, predsjednika pulskog Foruma mladih SDP-a, gradani su premalo informirani o pogodnostima koje donosi pristup Uniji, pogotovo po pitanju poticaja. S druge strane, rekao je Rukljac, skeptici, koji su takoder sudjelovali u anketi, znaju puno više.

Anketa je provedena na uzorku od 102 gradana, a iako gradani ne poznaju dobro sve aspekte ulaska i clanstva Hrvatske u EU, ipak podržavaju ulazak u zajednicu europskih zemalja. Tako 41 posto ispitanika zna da ce Hrvatska imati 12 zastupnika u Euro parlamentu, medutim, cak 79 posto ispitanika nije znalo da Vijece ministara EU odlucuje o visini poticaja u poljoprivredi.

Više od polovice, odnosno 59 posto ispitanih Puljana nije zadovoljno svojim znanjem o prednostima i nedostacima clanstva u EU, ali to ih nije sprijecilo da 64 posto smatra da EU donosi više prednosti nego nedostataka za Hrvatsku. Stoga 74 posto ispitanika podržava ulazak Hrvatske u EU, dok je 26 posto protiv.


Podijeli: Facebook Twiter