Puljani spravljali najveći cappuccino na svijetu

Spravljanje najvećeg cappuccina na svijetu (Arhiva)
Spravljanje najvećeg cappuccina na svijetu (Arhiva)

Puljani, Svemir Žepina i njegov sin Marin ovih su dana i službeno dobili certifikat da su ušli u Guinessovu knjigu rekorda kao sudionici spravljanja najvećeg cappuccina na svijetu. Taj certifikat već krasi prostore caffe bara "Hum" u Puli čiji su vlasnici.

Kako nam je ispričao Svemir Žepina, kao korisnici Bonfanti-Julius Meinl kave svi su dobili poziv da se odazovu natjecanju koje je organizirala tvrtka Julius Meinl u povodu svog 150. rođendana na glavnom zagrebačkom trgu 1. rujna ove godine.

- Natjecanju u pripremanju najvećeg cappuccina na svijetu odazvalo se oko tisuću barista iz cijele Hrvatske. Radilo se u parovima, a jedan smo činili ja i sin Marin. Radili smo cappuccino u većim šalicama, a ocjenjivala se količina kave i pjena. Sve smo prelijevali u jednu veliku šalicu koja je bila smještena na Trgu bana Jelačića.

Uspjeli smo pripremiti 2.012 litara cappuccina. Skuhano je nevjerojatnih 17.000 šalica cappuccina, što je u na kraju dovelo do rekordnih 2012 litara za koje je bilo potrebno preko 220 kilograma kave i 1.700 litara mlijeka. Dotadašnji rekord najvećeg cappuccina na svijetu bio je 1.500 litara", ispričao nam je Žepina.

Natjecanju su prisustvovali i predstavnici Guinnessove knjige rekorda, a nakon provjere rezultata izdali su svima certifikat o uspješnom obaranju svjetskog rekorda. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter