Puljani šetali štinjanskim forticama


Duže od četiri sata trajala je nedjeljna šetnja po štinjanskim forticama, koju je za građane organizirao Grad Pula i time obilježio kraj projekta Adrifort. Riječ je o projektu kojim se valoriziraju štinjanske utvrde Punta Christo, Valmaggiore, Monte Grosso i Munida te pripadajuće bitnice, a ujedno je cijelo to, dosad zapušteno, područje pretvoreno u zonu sporta i rekreacije.

Organiziranoj šetnji odazvalo se dvjestotinjak građana, veliki broj članova Kluba rekreativaca u prirodi Istra iz Pule, ali i brojni znatiželjnici koji su željeli zaviriti u dosad neistražene utvrde. A nakon šetnje prelijepim šumskim i obalnim dijelom Pule nisu krili zadovoljstvo, kao ni stručna suradnica na EU projektima u Gradu Puli Iva Pamić.

Upravo se priprema nastavak projekta Adrifort, koji će se također nastojati kandidirati prema EU fondovima putem prekogranične suradnje, a trenutno su u pregovorima s potencijalnim partnerima. Cilj je do kraja urediti utvrdu Monte Grosso za koju su gotovi svi projekti. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 30. SVIBNJA


Podijeli: Facebook Twiter