Puljani se pridružili kampanji "Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke"

Puljani su podržali akciju
Puljani su podržali akciju

Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce - u akciji "Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke", u organizaciji Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, prikupljeno je do subote ujutro više od 60 tisuća fotografija podrške oboljelima od rijetkih bolesti.  Akciji se pridružila i Pula gdje su u centru grada u subotu prijepodne zagrljaje dijelili članovi Udruga ZUM, Studentske Udruga Pula, Medicinske škole te udruge "Naš san njihov osmijeh".

Inače, ova se inicijativa provodi u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo. Uz brojne hrvatske građane, akciju su podržali građani iz više od 20 zemalja diljem svijeta, a u širenje pozitivnih emocija te isticanje potreba i problema osoba koje boluju od rijetkih bolesti uključile su se i brojne hrvatske te multinacionalne kompanije čiji su zaposlenici s veseljem podržali akciju.

Akciju je fotografijom zagrljaja do sada podržao čitav niz osoba iz javnog života i mnogi političari. Svima je zajednički cilj pokušati dostići golemu brojku od čak 108.121 fotografije, koliko iznosi rekord kojeg trenutno drži Kanada. Kako doznajemo, samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti, a svima njima ovim zagrljajem možemo pokazati da mislimo na njih. (B. PETROVIĆ /Snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter