Puljani se pomamili za kozmetikom i drogerijom

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

"Kupujmo u Puli", shopping akcija koju organiziraju pulska turistička zajednica, Grad Pula, županijska gospodarska komora i pulsko Udruženje obrtnika, možda nije nakrcala dućane kao što je to bio slučaj po ljeti, no ipak je oživjela naš grad, barem jednu subotu navečer.

Brojni su se dućani priključili ovoj akciji te svoja vrata otvorili od 17 do 22 sata nudeći kupcima prigodne popuste, a označeni su bili osim plakatima i simpatičnim borovima na ulazu. Popusti doduše nisu bili do 50 posto, kako se najavljivalo, jer se toliko nudilo tek na ostatke ljetnih kolekcija, i to nevezano uz ovu akciju.

Stajanje u redovima

Većina je trgovina odjećom i obućom nudila popuste od 15 do 20 posto. Tako je primjerice Ciciban nudio 15 posto, Oviesse 20 na ukupnu kupnju i 30 posto na trenirke, Benetton 15 posto na žensku, a 30 posto na mušku kolekciju. No, najveća je gužva zapravo bila u Muelleru koji je ponudio 15 posto popusta na ukupnu kupovinu.

Tu su se stoga naveliko kupovale skupe kreme, parfemi i šminke, ali i deterdženti, hrana za kućne ljubimce, stvari za bebe i čokolade, a tijekom cijele večeri na blagajnama se čekalo u podugačkim redovima.

Velika je gužva bila i u novootvorenom Lego dućanu u Flanatičkoj ulici u kojem su se "legići" nudili uz 30 posto popusta pa su roditelji i klinci gotovo ispraznili police. U kupovini smo susreli i Elenu, Chiaru i Lorenu koje su, kako su nam ispričale, u grad došle ciljano. Naime, kupovinu su ionako morale napraviti, a kako su čule za akciju, odlučile su sačekati te odabrano kupiti uz popuste. Našlo se tako u njihovim vrećicama, majica, hlača ali i tajnih komada koje nam nisu željele otkriti.

Iduća akcija za sv. Nikolu

Inače, ova se akcija organizira na poticaj sekcije trgovaca pri Obrtničkoj komori Pula, kako bi se oživila jezgra grada, a u ovogodišnjoj akciju sudjelovale su 53 trgovine. Minimalan uvjet za sudjelovanje u akciji iznosio je 15 posto popusta te radno vrijeme do 22 sata.

Dodajmo da je za kupce i posjetitelje bila organizirana i glazba na dva punkta, na Portarati i tržnici, no osim glavnih ulica, Flanatičke i ulice Sergijavaca, pokrajnje su ulice tijekom večeri bile gotovo puste. Akcija "Kupujmo u Puli" pretposljednja je prodajna akcija od četiri predviđene za ovu godinu. Sljedeća građane očekuje 6. prosinca, u povodu blagdana Sv. Nikole. (B. PETROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter