Puljani se čamcem prevrnuli na Uni pa zalutali u šumi

Spašeni rafteri iz Pule (Foto: GSS Bihać)
Spašeni rafteri iz Pule (Foto: GSS Bihać)

Na području Crnog vrela kod Loskuna, nadomak Bihaća, danas oko sedam ujutro, živi i zdravi pronađeni su Puljani, četiri mladića i dvije djevojke koji su stigli na rafting na rijeci Uni, a kojima se dan ranije nakon prevrtanja čamca izgubio svaki trag.

Po riječima Emira Lipovića iz GSS-a Bihać, njihov se čamac prilikom spusta prevrnuo, nakon čega su Puljani odlučili kroz šumu sami pješice nastaviti put. Kako nisu imali signala na mobitelu ali i zbog nepoznavanja terena, ubrzo su se izgubili i nastavili lutati šumom.

- Jučer oko 19 sati stigla nam je dojava agencije da se Puljani ne javljaju i da nitko ne zna gdje se nalaze. Odmah smo krenuli u potragu, a osim pripadnika GSS-a u potrazi su sudjelovali i skiperi, članovi rafting agencije i zaposlenici Nacionalnog parka Una te rendžeri koji su teren pretraživali u džipovima, kazao nam je Ermin Lipović iz GSS-a. Zbog nepristupačnosti terena i mrklog mraka potraga je prekinuta oko 1 sat. Potragu su nastavili u oko 5.40 sati.

"Puljane smo pronašli nešto malo poslije 7 sati ujutro i na svu sreću, osim pothlađenosti, nije bilo nikakvih ozljeda, kazao je Lipović.

- Ma sve je prošlo u redu. Nakon što nam se čamac na samom početku zbog visoke vode prevrnuo, odlučili smo nastaviti put pješice. Krenuli smo nizvodno, u nadi da će nas neki drugi čamci pokupiti. Prenoćili smo u šumi u nacionalnom parku. Malo smo se smrznuli, no sve je dobro prošlo, u telefonskom nam je razgovoru rekao jedan od spašenih Puljana. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Foto: GSS Bihać

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter