Puljani s kišobranom u 2010.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni kiša koja je satima neumoljivo padala, baš kao i za lanjskog doceka, nije sprijecila Puljane svih generacija, njih oko tisucu, da izadu iz svojih domova i u Novu godinu zagaze na najvecem gradskom trgu Forumu uz zvuk petardi, vatromet, pjenušce te istarske glazbene snage - Mora Rolla, Gustafe i Dogmu.



Novogodišnje ludilo uobicajeno je kulminiralo odbrojavanjem posljednjih sekundi stare godine, uz veliki hit Gustafa, pjesmu Katarina. Gradanima je Novu godinu cestitao gradonacelnik Boris Miletic zaželjevši im srecu, zdravlje, ljubav i da im 2010. bude bolja nego prošla godina. Gradonacelnik je potom obišao dežurne službe, vatrogasce, policijsku postaju i djelatnike hitne pomoci kojima je, barem do 1 sat iza ponoci, noc protekla mirno.



Umjesto na Danteovom trgu Seasplash Platforma ove je godine, zbog kiše, ljubitelje alternativne glazbe okupila u šatoru na Portarati gdje je od popodnevnih sati mlada populacija plesala u ritmovima jungle i drum and bass glazbe. Puljani su se zabavljali i u kaficima u središtu grada, klubu Uljanik te Domu hrvatskih branitelja uz Night express bend. Oko 600 gostiju, doznajemo, mahom Talijana, Novu godinu docekalo je u hotelima Histria i Palma na Verudeli.


Podijeli: Facebook Twiter