Puljani rekreativci otrčali prvi polumaraton u životu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zagrebu je protekle nedjelje održano jubilarno, 25. izdanje Zagrebačkog maratona na kojem je sudjelovalo čak 10 tisuća trkača. Među njima našlo se i gotovo stotinjak Istrana, odnosno 70-ak Puljana mahom članova Adidas škole trčanja. Drugu generaciju pulskih trkača rekreativaca i ovaj je put do prvog polumaratona u životu, kao krune polugodišnjeg treniranja, odveo voditelj pulske Adidas škole trčanja Erik Lukšić.

- Ostvarili smo ono zbog čega smo i došli, a to je trčanje prvog polumaratona u životu. Cilj Adidas škole trčanja je osvijestiti sugrađane da u šest mjeseci, odnosno pola godine, s pravilno vođenim treninzima i osnovama trčanja, mogu odraditi 21 kilometar dugu utrku. I ovaj put svi su Puljani, koji su došli u Zagreb na polumaraton, tu dionicu i istrčali, najbolji i ispod dva sata, a oni, kako ih mi volimo nazvati, 'najljepši', unutar tri sata, rekao nam je Lukšić po povratku iz Zagreba.

Dodao je i podatak da je od 120 osoba koje su na proljeće upisale školu trčanja, njih 90-ak ostalo aktivno, a da su s izlaznošću od 65 polaznika na polumaratonu, ostali na razini prošle godine kada ga je otrčala prva pulska generacija Adidas škole trčanja.

- Nekolicina članova bili su i lani u AŠT-u, ali su zbog raznih razloga odustali, pa su se ove godine vratili. A to je i smisao svega, napraviti nešto za sebe. Projekt se nastavlja i dogodine, upisi kreću u veljači 2017., a s početkom ožujka i treninzi. Postoji mogućnost da budu uključeni i još neki gradovi u Istri, baš na račun dobrih rezultata i lijepe priče iz Pule, kaže Lukšić. (S. Z. T.)

 

 

 

 

Pao je i prvi polumaraton


Podijeli: Facebook Twiter