Puljani prešli 40 km na 40. biciklijadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je vrijeme pokvarilo tradicionalnu pulsku biciklijadu koja je trebala biti održana uz Dan grada Pule, 2. svibnja, danas je vrijeme ipak bilo kao naruceno za 200-tinjak biciklista svih uzrasta koji su se odazvali ovoj jubilarnoj 40. pulskoj biciklijadi u organizaciji Svere d.o.o. i Grada Pule.



Startalo se na Portarati i krenulo na 40-kilometara dugu biciklijadu kroz Šijanu, do Loborike, Marcane, kroz Vodnjan i Galižanu natrag do Pule. Cilj je bio na Verudeli kod Aquariuma, a svim je sudionicima fažanski restoran "Plavi" osigurao rucak. Grad Pula je kao i dosad donirao biciklu ciji se dobitnik tražio izvlacenjem nagradnog kupona koje su imali svi sudionici.



Prema rijecima vlasnika Svere Rajka Stojadinovica, ova ce se biciklijada održavati dok bude interesa za nju jer je cine biciklisti, a ne organizator, a iz velikog odaziva zakljucuje da interesa ima i da je sve veci. Cilj je, kaže, druženje i zabava, a prije svega rekreacija i zdrav nacin života.

U pratnji biciklista bili su prometni policajci, tim hitne pomoci i potreban servis. Generalni pokrovitelji su Savez sportova grada Pule i pulska Turisticka zajednica.


Podijeli: Facebook Twiter