Puljani po zdravlje u Šijansku šumu

Nordijsko hodanje
Nordijsko hodanje

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u Puli danas se nastavilo u Šijanskoj šumi. Već od ranih poslijepodnevnih sati počeli su se okupljati roditelji s djecom, mladi, vlasnici pasa te umirovljenici, koji su Šijanom hodali u organizaciji Kluba rekreativaca u prirodi. Kako smo doznali od Elvire Gubaš, KRUPP, koji je osnovao Savo Ilić, postoji već 16 godina, a od početnih sedam članova danas broji više od 370 zaljubljenika u pješačenje.

- Danas je jedna grupa u šetnju otišla u Opatiju, jutros je polovica grupe šetala stazom po šumi, a druga se odlučila na nordijsko hodanje, rekla nam je Gubaš. Dodala je da članovi organizirano hodaju čak tri puta tjedno, a većina ih se ipak šetnjama priključuje tijekom vikenda.

Na više od 120 kilometara šetnica obilaze, rekla nam je, cijeli južni špic Istre - od Štinjana preko Lungomarea, Drenovice, pa sve do Verudele, Banjola i Kamenjaka.

Posjetitelji su danas u Šijanskoj šumi mogli izmjeriti tlak i provjeriti šećer u krvi, priključiti se pokaznim vježbama Tai chi kluba Pula, voziti bicikl po šumskim putovima, a najavljena je bila i prezentacija dresure pasa. Mališanima su od svega najzanimljivije ipak bile sprave po kojima su se neumorno penjali te nogomet koji su zaigrali s tatama i pokojom mamom. (Zapisala i snimila Borka PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter