Puljani Piton i Prnjak šesti na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Piton i Patrik Prnjak, mladi veslaci pulske Istre, osvojili su u društvu s clanovima zadarskog Jadrana Miletom Cakarunom i Matom Ledenkom šesto mjesto u cetvercu bez kormilara na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Na stazi u engleskom Etonu, na kojoj ce se iduce godine dijeliti olimpijska odlicja, pulski dvojac tako nije uspio ponoviti doseg s ovogodišnje europske smotre kad je, takoder udružen sa svojim zadarskim vršnjacima, stigao do bronce. No, i sam nastup u finalu Svjetskog prvenstva veliki je uspjeh za mlade Puljane, ono što im lani nije pošlo za rukom kad su u kombinaciji s veslacima šibenske Krke osvojili deveto mjesto u cetvercu s kormilarom.

Zlatna medalja uvjerljivo je pripala veslacima Njemacke, koji su bili najbrži na svim prolazima i štopericu zaustavili na 6:04.49 minuta. Srebrom su se, zahvaljujuci odlicnom finišu koji ih je u posljednjih 500 metara s pete podigao na drugu poziciju, okrunili Španjolci (6:06.73), dok su se na najnižu stepenicu pobjednickog postolja popeli Rumunji (6:07.00).

Pulsko-zadarski cetverac na prvom prolazu na 500 metara držao je petu poziciju, na polovini utrke uspio se popeti na cetvrto mjesto i u tom je trenutku za broncom zaostajao malo više od pola sekunde, da bi potom na 1.500 metara skliznuli na šestu poziciju. Ciljem su prošli u vremenu 6:10.39 minuta, što je bilo 14 stotinki sporije od petoplasirane reprezentacije Srbije. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter