Puljani pali s 95 grama heroina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvoje Puljanina, 32-godišnji B. C. i 25-godišnja J. N., privedeni su u istražni centar Županijskog suda u Puli u utorak oko 20 sati zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga i neovlaštenog držanja oružja.

Djelatnici odjela za droge istarske policije uhitili su par u ponedjeljak oko 22 sata u Bratulicevom prolazu u Puli te na mjestu uhicenja pronašli 73,2 grama heroina. U sklopu kriminalistickog istraživanja policija je pretražila osobni automobil B. C., u kojem je pronašla digitalnu vagu s tragovima opojnih sredstava, te stan u kojem su pronadena 0,6 grama heroina, digitalna vaga, elektricni mlinac i plasticna vrecica s 80,4 grama nepoznate smede praškaste materije.

Pretragom stana J. N. u Bratulicevom prolazu policija je pronašla pištolj marke Crvena zastava kalibra 7,62 bez odgovarajuce dozvole, sedam metaka, digitalnu vagu, 21,2 grama heroina, mobitel te plasticnu kutiju s bijelom praškastom materijom.

Pronadene praškaste materije poslane su na vještacenje u Centar za kriminalisticka vještacenja. Nakon provedenog kriminalistickog istraživanja protiv oboje slijede kaznene prijave zbog zlouporabe opojnih droga i optužni prijedlog iz Zakona o suzbijanju opojnih droga. Protiv 25-godišnjakinje slijedi dodatna prijava prema Zakonu o oružju. Policiji je 32-godišnjak poznat od ranije po slicnim kaznenim djelima, dok 25-godišnjakinja nije, doznajemo od Nataše Rogic, glasnogovornice PU istarske.


Podijeli: Facebook Twiter