Puljani pali protiv prvaka: Sreća nije isprovocirana

Teško s modrima - Igor Jugović (Milivoj MIJOŠEK)
Teško s modrima - Igor Jugović (Milivoj MIJOŠEK)

Drugi uzastopni poraz u trećem kolu Prve HNL doživjeli su u subotu pulski nogometaši. Utvrdu zeleno-žutih srušili su nakon 11 susreta nogometaši Dinama golom Sammira s bijele točke. Zanimljivo, i prethodni su poraz na Drosini igrači Istre 1961 doživjeli od Dinama, bilo je to u 13. kolu prošlog prvenstva kad je rezultat bio 0:2.

Ponovili su igrači Istre 1961 i ovom prilikom igru kakva ih krasi od starta sezone. I protiv Hajduka i dijelom protiv Slavena bili su u najmanju ruku ravnopravan suparnik, nakon primljenog gola bili su i bolji od modrih, imali više loptu u posjedu, ali šanse ponovno nisu realizirali.

Dva puta se u gol prilikama našao Križman, potom Roce, pa Sušić, Bačelić Grgić je pogodio vratnicu, a u posljednjoj je minuti sudačke nadoknade Prgomet imao priliku utakmice. No, suparnička se mreža ponovno nije zatresla.

Takve će pogreške biti kažnjavane i nije stoga čudno da je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Puljana Igor Pamić zavapio za što skorijim povratkom ključnog tandema u vezi, Alena Pamića i Siniše Linića. Njihova kvaliteta i iskustvo dali bi ovoj momčadi sasvim drugačiji izgled, čvrstoću u obrani i puno više rješenja u napadu.

- Nisam nezadovoljan igrom koju su moji dečki prikazali, ali sam žalostan što smo poremetili niz bez poraza pred našim navijačima - rekao je Pamić. - Utakmica je bila podijeljena u dva dijela, do gola i nakon toga. Svidjelo mi se što smo bili agresivni, odlučni u igri i što smo se uspijevali nametnuti Dinamu. Gol nas je malo poremetio, ali smo kasnije do poluvremena ponovno digli ritam. Upravo nas je taj jak ritam ostvaren po onakvoj vrućini potom u nastavku onemogućio da ih pokušamo dodatno pritisnuti.

Nemaju u pulskom klubu previše vremena za tugovanje zbog drugog prvenstvenog poraza. Već u srijedu na Drosinu im u goste dolazi Bologna, što će svakako biti poslastica za gledatelje, ali kudikamo manje za ranjen" pulske igrače koji se trebaju već koncentrirati na subotnje gostovanje u Vinkovcima gdje bi po svaku cijenu valjalo izbjeći poraz da se zeleno-žuti ne bi već u ranoj fazi prvenstva doveli u situaciju da se bore za ostanak. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter