Puljani ovacijama dočekali zlatnog Burića


Gotovo dvije tisuće Puljana, i veliki broj zainteresiranih turista, dočekalo je večeras na ispunjenoj Portarati vaterpolista Damira Burića koji se, na prije četiri dana okončanim Igrama u Londonu, s hrvatskom reprezentacijom popeo na vrh Olimpa i okitio zlatnom medaljom.

Uz mnoštvo skandiranja, još više čestitanja na veličanstvenom uspjehu, Puljani su pozdravili svoju barakudu uz transparente "Od Mornara do Londona", "Dobro došao kući, zlatni olimpijče" te "Kakav bi tek Burić majstor bio da je u pulskom bazenu trenirao".

A Burić je na Portaratu među razdragano mnoštvo stigao kao što je igrao u Londonu - veličanstveno. Sa zlatnom kolajnom oko vrata na motorima članova Twin Horna, kroz špalir mažoretkinja i pulski Slavoluk te uz upaljene baklje Demona i, naravno, pjenušac.

- Kada vidim ovoliko ljudi, još sam zadovoljniji. Vrijedilo je sve odricanje, naporni treninzi i ovaj šlag na tortu čini me jako sretnim, poručio je sugrađanima Burić opisavši put k zlatu i podršku, kako obiteljsku, tako i onu koja je stizala iz Pule.

Među mnoštvom govornika treba istaknuti prvog trenera zlatnog vaterpoliste Roberta Dorića koji je vidno ganut svom najslavnijem učeniku poklonio kapicu s brojem dva za novorođenog Burićevog sina Tea.

Gradonačelnik Boris Miletić za govornicom je zvižduke utišao obećanjem da će sagraditi bazen i zahvalom Puljanima što su došli pozdraviti vrhunski sportski rezultat sugrađanina.

- Znam da nemamo bazen, ali sagradit ćemo ga. Bazen je prioritet u izgradnji sportskih objekata u Puli, rekao je Miletić.

Puljani su srdačno pozdravili i drugog istarskog zlatnog olimpijca, Giovannija Cernogorza, koji je došao pozdraviti sportskog kolegu.

Olimpijsko zlatno odličje bilo je posljednje koje je nedostajalo u kolekciji pulske barakude nakon što se u posljednjih pet godina kući vraćao sa zlatnim medaljama sa svjetskog i europskog prvenstva.

Ovim je najvećim zaveslajem ušao u povijest pulskog, ali i hrvatskog i svjetskog sporta, te stao odmah do neponovljive legende Mate Parlova. (Goran ROJNIĆ, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter