Puljani ostaju prvoligaši

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šampanjac nije Pulom u ponedjeljak tekao potocima, ali razloga za slavlje bilo je napretek. Istra 1961 ostaje prvoligaš. Pulski ce klub biti jedan od 16 klubova koji ce 23. srpnja krenuti u novu sezonu Prve HNL.

Vijest se na Drosini i medu brojnim simpatizerima pulskog kluba išcekivala od samog pocetka sjednice Izvršnog odbora HNS-a. Telefonske linije na relaciji Pula - Zagreb bile su vec užarene kad se konacno pronijela vijest, još uvijek neslužbena, da ce se na "Drosini" i iduce sezone igrati prvoligaški nogomet.

U brojnim je istupima vodstvo pulskog kluba konstantno uvjeravalo kako ce ostati u ligi, ali kako se u domacem nogometu ništa ne može sa sigurnošcu tvrditi dok se ne potvrdi, živjelo se u napetom išcekivanju.

- Ostali smo prvoligaši. Ocekivao sam takvu odluku i ne samo iz razloga što to nama kao klubu odgovara, nego zato jer je to poštena odluka koju je donio IO HNS-a - rekao je u ponedjeljak u vrijeme rucka, prije nego što je u Zagrebu završio sastanak u Kuci nogometa - trener Istre 1961 Igor Pamic.

- Mislim da na koncu nitko nece moci reci da ovakva odluka nije poštena zbog uvjeta koje smo mi kao klub ostvarili, a drugi nisu. Stoga je HNS donio jednu poštenu odluku koja je išla nama u korist, ali do koje je došlo zahvaljujuci županu Jakovcicu, gradonacelniku Mileticu, te bivšem i sadašnjem predsjedniku kluba Jergovicu i Šceglovu koji su ustrajali u tome da se dovrši Gradski stadion "Aldo Drosina" i da se klub preoblikuje cime smo mi ispunili sve uvjete za ostanak u prvoligaškom društvu, pojasnio je Pamic. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter