Puljani odnijeli bod s Kantride

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Priželjkivali su u pulskom prvoligašu da na Kantridi nastave niz susreta bez poraza i to su ostvarili. Protiv Rijeke su, zahvaljujuci prvenstveno sjajnom Ivanu Manceu u nastavku i cvrstom bedemu pred njim u prvom dijelu, zadržali sve nalete domacina, pa je regionalni derbi, susret 9. kola Prve HNL zakljucen bez golova.

Igor Pamic vec je odabranom jedanaestoricom jasno naznacio što je u prvih 45 minuta pripremio kolegi na rijeckoj klupi, Alenu Horvatu. Umjesto Grbica u sastav je ubacio Jerkovica, stvorivši tako dvostruki bedem pred golom Mancea. Jerkovic, Prahic i Andelkovic uz Jazvica i Alimija, koji su duplirali bokove, stvorili su prvu obrambenu liniju, a iza njih je zadnja cetvorka pazila da Meksikanci Alferez i Gutierrez te u prvom dijelu "nevidljivi" Culina, ne zaprijete Manceu.

Za razliku od mlake atmosfere u prvih 45 minuta, u nastavku je odmah živnulo. U 79. minuti Mance je bacio svoje sugradane u ocaj. Sjajnom je intervencijom odgovorio na odlicno izveden "slobodnjak" Stepcica, ostavivši nulu na semaforu. Bila je to obrana koja je dodatno izludjela tribine koje su loptu vec vidjele u mreži.

Susret 9. kola Prve HNL. Stadion Kantrida. Gledatelja: 3000. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) - 6. Pomocnici: Jureša i Olujic (oba Zagreb).

Žuti kartoni: Dedic, Salcinovic (Rijeka), Belle, Jazvic (Istra 1961).

RIJEKA: Lisjak, Švrljuga, Bakovic, Cagalj, Caval, Kreilach, Dedic, Guttierez, Salcinovic (od 65' Stepcic), Culina (od 50' Križman), Alferez (od 90' Mance).

ISTRA 1961: Mance, Sušic, Karabatic, Budicin, Milic, Andelkovic, Prahic, Jerkovic (od 62' Grbic), Jazvic 5 (od 81' Mijaljevic), Alimi, Belle (od 70' Roce). (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter