Puljani odjedrili na put oko svijeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tocno u 17 sati, unatoc buri, Puljani Robert Išic i Neven Babin su se ukrcali na svoju jedrilicu "Zuri" te s Bunarine krenuli u avanturu života - put oko svijeta u 700 dana.

Na neobicno i odvažno putovanje otpratile su ih stotine Puljana, obitelj, rodbina i prijatelji koji su se okupili kako bi im poželjeli sretan put i mirno more te im stisnuli ruku u znak ogromne podrške koja je frcala s mola.

I znani im i neznani gurali su se oko jedrilice kako bi im poželjeli sigurnu plovidbu i poželjeli im sretan povratak kuci. Trubilo se, pljeskalo, dovikivalo, bilo je smijeha, ali i teških suza njihovih bližnjih.

Eksplozija emocija dogodila se kada su odvezani i posljednji konopi koji su ih držali za mol Bunarine i kada je "Zuri" zaplovila prema dvogodišnjoj pustolovini koju ce dvojica hrabrih Puljana i njihovi sugradani pamtiti cijeli život.

- Sretni smo i ne brinite, vratit cemo se, viknuli su moreplovci s jedrilice i mahnuli okupljenima na molu. Prije ukrcavanja kazali su nam da su spremni, da ce se držati zacrtanog plana kojeg su pomno razradivali posljednju godinu i pol dana.

A plan je oploviti svijet u 700 dana najdužom, ekvatorskom rutom. Prva stanica su Unije odakle ce iducih 10-ak dana ploviti prema otocima Silbi, Žirju i Visu. Slijedi potom Bari, Sicilija, a pocetkom rujna planiraju napustiti Sredozemlje

Posljednje pripreme pokazale su da sve funkcionira besprijekorno, od uredaja do zaliha hrane. Otkrili su nam naime da se ne boje da ce im štogod faliti jer je na jedrilicu ukrcano više od tone razne robe.

Dakle, Išic i Babin su spremni, a mi im samo možemo poželjeti svu srecu svijeta i dakako, mirno more. (N. SOFTIC; Snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter