Puljani ne znaju koji je praznik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Znaju li Puljani koji je praznik bio jucer, a koji slijedi u petak, rade li i hoce li napraviti "most" pa spojiti neradne dane, pokušali smo doznati u kratkom obilasku grada. Vecina ih nije imala pojma što se to slavi pa zato nije ni htjela pred objektiv našeg fotoreportera. Neznanjem se nitko ne hvali!

Jedna od rijetkih koja je, barem donekle, znala što se 22. i 25. lipnja obilježava jest umirovljenica Ruža Papak. "Da, znam, radi se od Danu antifašisticke borbe i Danu…", pocela je Ruža pa posustala ne mogavši se prisjetiti što je u petak.



I mladi je bracni par iz Štinjana imao problema sjetiti se što se tocno slavi. Doduše, bolja je polovica znala za Dan antifašisticke borbe, a suprug da je u petak Dan državnosti, da bi se na kraju zajedno prisjetili da se on nekada slavio 30. svibnja - dan prije njihova vjencanja.

Gospoda Sonja znala je za Dan državnosti, no zašto se jucer nije radilo - nije znala, tražeci od nas barem malu pomoc. "Glavno je da se ne radi, da smo doma, to znam i zbog toga sam sretna", navela je kroz smijeh.



I Mario Batalija znao je za Dan državnosti, no što se slavilo jucer nije znao. Ionako radi pa mu je, veli, svejedno. Njegov kolega Kristijan pohvalio nam se da tocno zna o kojim je praznicima rijec, odavši nam jednu tajnu: "Moram priznati da sam uvijek brkao ova dva praznika, mislio sam da je obrnuto pa sam neki dan na jednom izlogu dobro procitao što je kada, ne bih li to jednom zauvijek naucio".

U centru grada naišli smo i na Lorenu, zaposlenicu bolnice, svu sretnu što ne radi. A zašto, upitali smo je. "Mislim da se radi o Danu oslobodilacke borbe, je li? A u petak Dan Sabora ili tako nešto, nisam baš sigurna", rekla je Lorena i nestala u gužvi dobacujuci nam da je sigurna jedino u to da "centar grada izgleda katastrofalno" i da bismo i o tome trebali nešto napisati.


Podijeli: Facebook Twiter