Puljani na njujorškom maratonu obarali i vlastite rekorde

 Dio pulske ekipe na NY maratonu
Dio pulske ekipe na NY maratonu

Šestero Puljana, Miljenko Cukon, Donald de Gravisi, Leo Radolović, Slavica Bukor, Gabi Žarković i Dragan Trivanović, istrčalo je u nedjelju njujorški maraton.
Iako se, gotovo u pravilu, kao prvo pitanje nameće u kojem su vremenu uspjeli istrčati 42 kilometra, činjenica je da je veliki uspjeh uopće sudjelovati na tom 
najvećem maratonu na svijetu za koje interes pokaže više od 120 tisuća trkača, a samo oni najsretnije ruke koji budu izvučeni imaju prilike biti među 50-ak tisuća trkača koliko ih svake godine krene u ovu pustolovinu. Ovih šest Puljana krenulo je tako, ali i stiglo, i to vrlo uspješno, do ciljne linije u Central Parku.
 
Najbolji dr. Trivanović
 
No, dobro, rezultati su važni pa da ih i spomenemo. Miljenko Cukon svoj je, kako kaže, zadnji maraton u životu, istrčao je u vremenu 4:07 sati, Donald de Gravisi istrčao ga je u vremenu 3:37.33 - što mu je i osobni rekord, a to je bilo i tek minutu "lošije" od dr. Dragana Trivanovića koji je 42 kilometara dugu stazu u Velikoj 
Jabuci istrčao u vremenu 3:36.08 i tako ostvario najbolji rezultat među našim natjecateljima. Tek s pola sata zaostatka, gotovo istovremeno, ciljnu su crtu prošli Leo Radolović s vremenom 4:06, Slavica Bukor s vremenom 4:07 i Gabi Žarković s vremenom 4:16.
 
Dojmove s utrke u telefonskom razgovoru prenio nam je Miljenko Cukon, kojeg smo odmah upitali je li doista čvrsto odlučio kako više neće trčati maratone.
- Istina je i da je ovo moj zadnji maraton. Jednostavno mi je i prije bilo zabranjeno zbog zdravstvenog stanja, pa sam i sada odlučio sudjelovati na svoju odgovornost, ali mislim da za sada sigurno više neću ići na maratone. To je bilo to! Ali jako sam zadovoljan rezultatom pa mi nije žao. Pobijedio sam sebe u New Yorku, priznao nam je Cukon.
 
- Moram reći da sam jako zadovoljan atmosferom i kako je cjelokupna utrka prošla. Ovo je moj treći nastup na njujorškom maratonu, ali svaki puta me iznenade odličnom organizacijom, ovaj put nas je poslužilo i lijepo vrijeme, atmosfera koja se ne može niti opisati. Sve u svemu, prelijepo, rekao je Cukon.
 
Najmlađi pobjednik
 
Dodao je da dosad nitko nije iznio službeni podatak koliko je bilo sudionika, da je na jednom natpisu stajalo 70 tisuća, ali da mu je to ipak malo prevelika brojka i ne vjeruje da je bilo toliko trkača. No, ukoliko ih je bilo na razini prošle godine, a to je 50 tisuća koliko ih je prešlo ciljnu crtu, brojka je svejedno impresivna.
 
Inače, valja navesti da je ovogodišnja pobjednica, kao i prethodne dvije, Kenijka Mary Keitany koja je ciljnu liniju prešla nakon 2 sata 24 minute i 26 sekundi i ostavila konkurenciju daleko iza sebe. Među muškim natjecateljima pobijedio je 20-godišnji Eritrejac Ghirmay Ghebreslassie, kao dosad najmlađi pobjednik na ovoj utrci, s vremenom 2:07:51. (S. Z. T.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter