Puljani na Forumu u Novu godinu uz Prljavo kazalište

Alen Damijanić (M. MIJOŠEK)
Alen Damijanić (M. MIJOŠEK)

Nakon silnih pohvala prošlogodišnjem ukrašavanju grada uoči božićnih blagdana, Grad Pula je, putem gradskog trgovačkog društva Pula parking, odlučio dodatno uljepšati Pulu tijekom mjeseca darivanja. Upravo je Pula parking prošle godine preuzeo nabavku svjetlećih božićnih dekoracija te je već tijekom lanjskog prosinca grad zasjao u lijepom blagdanskom ruhu. Ove godine, žaruljica bi trebalo biti još i više.

Na Portarati velika jelka

Naime, upravo je posljednjih dana dovršena javna nabava za nadogradnju svjetlosnih dekoracija za ukrašavanje grada. Nakon što je krajem prošle godine središte Pule konačno zasjalo kako to dolikuje uređenim gradovima, ove će se godine dodatno nadograditi svjetleće dekoracije i proširiti na neke nove lokacije.

Sve to bit će uvertira u tradicionalni program "Prosinac u Puli", te doček Nove godine na Forumu, a već je sada i poznato tko će zabavljati Puljane i brojne goste te ih uvesti u prve minute nove 2018. godine. Bit će to, kako neslužbeno saznajemo, Prljavo kazalište i The Nigtht Express Band. Prema neslužbenim, ali potvrđenim informacijama, "heroji ulice" potvrđeni su kao izvođači koji će, uobičajeno prepun Forum uvesti u 2018. godinu, a potom će se za zabavu i ples do jutarnjih sati prvog ponedjeljka u godini pod velikom svjetlećom kuglom pobrinuti Nightexpressovci.

Što se, pak, tiče nadogradnje svjetlećih dekoracija, obavit će ih pulska tvrtka Ara Electronic za iznos od 1,3 milijuna kuna (s PDV-om). Ara Electronic bila je jedina tvrtka koja se javila na javni natječaj objavljen na elektronskom oglasniku Republike Hrvatske, a postojeće svjetleće dekoracije nadogradit će novom robom. Stoga će se svi novi elementi povezati na postojeće digitalno upravljive ukrase u Puli.

Tako će se u Istarskoj ulici postaviti, uz prošlogodišnju dekoraciju, svjetleći ukrasi u obliku plošne svjetleće jelke, a kao motiv koristit će se postojeći zaštitni znak jelke za "Prosinac u gradu" u obliku jelke sa zvijezdom. Novi ukrasi postavit će se na potezu od Arene do Trga na mostu, na postojeće stupove javne rasvjete. Novost će biti svjetleće dekoracije u Carrarinoj ulici i Ulici sv. Ivana, gdje će se, također, postaviti ukrasi u obliku plošne svjetleće jelke. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter