Puljani idu hrabro, ali ne i naivno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proljetni derbi, dvoboj izmedu Dinama koji je vec obranio naslov, a uskoro ga ocekuju dvije finalne utakmice Kupa s Osijekom, i najugodnijeg iznenadenja nastavka prvenstva Istre 1961, igrat ce se u subotu u Maksimiru u 20 sati.

Da je netko tijekom zimske stanke rekao da ce pulski klub u 28. kolu na gostovanje kod Dinama doci kao druga momcad lige po proljetnom ucinku, vjerojatno bi ga ismijali. S cak 21 osvojenim proljetnim bodom, nogometaši Istre 1961 stigli su nadomak osiguranju ostanka u društvu najboljih u sezoni nakon koje bi iz HNL-a trebalo ispasti cak pet prvoligaša. Ostvarili su zeleno-žuti sjajan uspjeh dosad, a preostaje im još malo napora da bi taj ostanak i matematicki potvrdili.

Protiv suparnika s kojim su u dvije kup utakmice ovog proljeca remizirali, oba puta bilo je 1:1, pokušat ce pulska momcad izbjeci drugi proljetni poraz.

- Imamo ovog proljeca dobar skor protiv našeg najboljeg kluba, ta dva remija, s time da su u oba navrata modri vodili - rekao je Igor Pamic. - No, te dvije utakmice sad treba zaboraviti jer ovo je drugacija situacija. Dinamo je vec osvojio naslov, ali od tog trenutka više nije uspio pobijediti i to je podatak kojeg se pribojavam uoci subotnjeg ogleda. Oni ce sigurno tražiti pobjedu i da bi dobili na samopouzdanju uoci prve utakmice finala Kupa koja ih vec u srijedu ocekuje u Osijeku.

Razumljivo je da je Dinamo favorit u ovom susretu, favorit je u svakom susretu HNL-a u posljednje vrijeme, ali Paminjo s druge strane ima i olakšan posao. Nije se morao previše truditi da motivira svoje igrace. Igranje na Maksimiru protiv Dinama velik je motiv vec sam po sebi.

- Necemo biti bahati jer nemamo na to pravo, ali da imamo što pokazati, to da. Zato od svojih igraca ocekujem da odigraju hrabro, ali pritom ne smijemo biti ni glupi ni naivni, napominje trener pulskog prvoligaša.

Buduci da zbog tri žuta kartona protiv Dinama nece igrati Bacelic Grgic, u veznoj bi liniji trebao zaigrati Alen Pamic jer bez njega pulska momcad nema istu težinu. No, Igor Pamic još dvoji oko nastupa svog sina.

Pulski je prvoligaš u deset proljetnih prvenstvenih utakmica ubilježio šest pobjeda, tri neodlucena ishoda i tek onaj jedan poraz na gostovanju kod Zagreba. Sada ga ocekuje najteži ispit protiv starog - novog prvaka. I bod bi bio zlata vrijedan jer bi u iducem susretu u slucaju pobjede nad Cibalijom pulski igraci sa svojom vjernom publikom na Drosini mogli proslaviti ostanak u društvu najboljih. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter