Puljani Humanitarci i Twin Horn u akciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnja pulska špica protekla je u znaku humanitarne inicijative koju su zajedno proveli bikeri iz kluba Twin Horn MC i udruga Facebook Puljani Humanitarci. Ova hvalevrijedna manifestacija kojoj je cilj bio skupljanje pomoci za socijalno ugrožene pulske obitelji zapocela je vec u 10 sati ujutro na Portarati nastupom ženske klape Teranke i breakdance grupe AB Original.

Prema rijecima jednog od organizatora Damira Bošnjaka, inicijativa je zamišljena kao druženje na kojem se Puležanima treba ukazati na težak socijalni položaj nekih njihovih sugradana. Iz tog razloga, Facebook Puljani Humanitarci okupljenima su podijelili cak 400 kilograma friških srdela.

- Ovom manifestacijom željeli smo animirati ljude i institucije da se malo više angažiraju oko pomoci onima kojima je to najpotrebnije. Twin Hornovci ce nam pomoci skupljanjem priloga za kupnju namirnica koje cemo pokloniti ugroženim pulskim obiteljima, kaže Bošnjak te dodaje kako udruga Facebook Puljani Humanitarci postoji otprilike osam mjeseci, a okuplja preko tisucu clanova.

- Do sada smo našim akcijama pomogli ukupno 37 pulskih obitelji. Potpuni smo volonteri i sami snosimo troškove, a okupljamo jednu lijepu ekipu koja se pozna i privatno s Giardina iz 80-ih godina. Inace, ova akcija vezana je i za naš Facebook mjesec volonterstva u kojoj sudjeluju pulske osnovne i srednje škole, a moram pohvaliti i igrace Istre 1961 koji nam zadnjih par mjeseci samozatajno pomažu, govori Bošnjak.

Igraci Asim Šehic, Ninoslav Milenkovic i Slobodan Stranatic okupljenima su dijelili šalove Istre 1961 i karte za popodnevnu utakmicu, a manifestacija je završila puštanjem u zrak 37 balona koji simboliziraju pulske obitelji kojima su Facebookovci do sada pomogli.

Drugi dio humanitarne inicijative održan je popodne u sjedištu Twin Horn MC-a na Monte Ghiru gdje je održana izložba Harley-Davidson motocikala. U sklopu programa, održan je i izbor za najljepši motocikl, a okupljeni su mogli kupiti ili prodati razlicitu moto opremu. Skupljali su se i dobrotvorni prilozi za kupnju namirnica koje ce Facebookovci podijeliti najugroženijima.

- Evo, imamo jednu kacigu u koju svatko može dati dobrotvorni prilog. Ova inicijativa zbilja je super, udruga Facebook Puljani Humanitarci tražila je od nas da im budemo support i zadovoljni smo što i mi možemo pridonijeti ovoj akciji, kazao je predsjednik Twin Horn MC-a Edi Ljubic.

Humanitarno druženje se nastavilo sve do veceri koja je bila rezervirana za nastup zagrebackog rockabilly benda B and the Bops i pulskih rockera Fault. (M. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter