Puljani gradonačelnika pitali o fasadama, rotoru...

Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)
Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)

U Circolu je večeras gradonačelnik Boris Miletić održao tribinu pod nazivom "Vi pitate, Boris odgovara" s ciljem što kvalitetnijeg dijaloga i unapređenja komunikacije s građanima. Zainteresirani, koji su ispunili Circolo, uživo su mogli gradonačelnika pitati o svemu što ih zanima, a tribina je započela kratkominutnim filmom u kojem je Miletić prezentirao ostvarene kapitalne i veće gradske projekte u protekloj godini.

Obnova fasada brža iz EU fondova

Prva pitanja građana bila su usmjerena na problematiku branitelja s Valovina nakon kojih je Miletić ponovio da Grad Pula želi pomoći te je ponudio dva modela rješenja. Prvi je korištenje gotovo izgrađene zgrade Industrogradnje uz obilaznicu (kod Pet shop centra), a drugi doniranje građevinskog zemljišta s izgrađenom komunalnom infrastrukturom, ali u oba slučaja resorno ministarstvo treba odlučiti kako riješiti problem branitelja.

Na "provokaciju" Marina Percana da projekti pojedinih mjesnih odbora stagniraju jer vladajuća stranka traži da se članovi prvo učlane u IDS Miletić je odgovorio Percanu da je on bivši član IDS-a te da zna da stranka tako ne funkcionira, te zamolio okupljene da političkim provokacijama na ovoj tribini nije mjesto. Ujedno je obećao da će razmotriti Percanov prijedlog da se 20 posto naplate parkiranja usmjeri mjesnim odborima, iako parkirališta s naplatom nisu na područjima svih mjesnih odbora.

Na konstataciju stanovnika Starog grada da projekt obnove pročelja Dolcevita napreduje presporo, te su iznosi potrebni za obnovu fasada previsoki za većinu stanara, gradonačelnik je odgovorio da smatra kako je potrebno prvo izgraditi temelje (kanalizaciju, plin, vodu). Usto, rekao je Miletić, pitanje je da li je moralno veći dio gradskog proračuna uložiti u tuđu imovinu jer stanari koji tu žive su vlasnici tih fasada. Ipak, naglasio je da pročelja treba urediti te će Grad pokušat iz EU fondova osigurati puno više sredstava. Na pitanje koliko je metara nove obilaznice uništeno izgradnjom kružnog toka, pak, gradonačelnik ističe da Grad nije ništa uništio.

Još malo strpljenja u Starom gradu

- Do izgradnje rotora na ulazu u grad život je morao funkcionirati. Nismo mogli ostaviti tamo rupu do izgradnje kružnog toka, poručio je Miletić.

S druge strane na konstataciju o nesnosnom smradu u Starom gradu zamolio je za još malo strpljenja dok se ne privede kraju sifoniranje novih slivnika u Flaciusovoj ulici, dok ne smatra da postoji odgovornost što je iz jednosmjernog u dvosmjerni vraćeno prometovanje rivom jer su tako odlučili građani.

Na tribini su se, mogli čuti i problemi stanara Jeretove ulice zbog rada pulske Cementare, traženje sastanaka pulskih taksista s gradonačelnikom, te prozivanja da se riješe sudske ovrhe pulskog Općinskog suda. Također su građani iznijeli problematiku neizgrađene kanalizacije u Valdebečkom putu, te nemogućnost korištenja dimovoda na Verudi, na što se gradonačelnik obvezao odgovoriti u što kraćem roku. (Goran ROJNIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter