Puljani drugi u Robotrci na prstenac

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

U Osnovnoj školi Veli Vrh proteklog je vikenda održana 2. Robotrka na prstenac - natjecanje u robotici koje organizira Društvo za robotiku Istra. Ove godine bilo je prijavljeno 13 ekipa, odnosno 39 učenika iz Pule, Rijeke, Čavla, Kanfanara, Pazina, Vrsara i Barbana, koji su dobar dio subote "testirali" svoja znanja i vještine u robotici. Predsjednik Društva Dragan Pantić rekao je da je iznimno zadovoljan natjecanjem i postignućima učenika, koje osim dodatnih vještina, razvija osjećaj za kreativno izražavanje, stvaranje i timski rad.
 
Okupljanje je počelo u jutarnjim satima, uz osvježenje i užinu sudionika nakon čega je uslijedio defile, odnosno otvaranje natjecanja i predstavljanje ekipa. U prvoj etapi natjecanja, odnosno prvoj vožnji, sudionici su se natjecali u ručnom upravljanju, dok je druga vožnja bila uz poluautomatsko upravljanje. U trećoj i posljednjoj vožnji, natjecalo se u ručnom upravljanju s kamerom. Nakon pauze za ručak, pred natjecatelje je bio postavljen dodatni zadatak u kojem su morali pokazati vještine u programiranju te kreativnom izražaju.
 
Prvo mjesto u natjecanju, sa 16 punti osvojila je ekipa Hetzer III iz OŠ Čavle u sastavu Jakša Andrić, Toni Ljutić i Fran Fućak , a mentor im je bila prof. Mira Fafanđel. Drugo mjesto s 15,5 punti, nakon pripetavanja osvojila je ekipa Gladijatori iz Zajednice tehničke kulture Pula koju su činili Ivan Blašković, Andrej Todić i Alan Bubalo, uz mentorstvo prof. Dragana Pantića, a treće mjesto pripalo je ekipi "Vitezovi Kanfanara" iz OŠ Petra Studenca Kanfanar u sastavu Petar Cerin, Emanuel Labinjan i Matija Šen kojima je mentor bio mentor prof. Nijaz Alagić.
 
Nakon natjecanja, podjele medalja i priznanja, sudionici su zajednički razgledali Pulu. (N. SOFTIĆ)
 

Podijeli: Facebook Twiter