Puljani dočekali otvaranje rotora


Nešto prije 17 sati, nakon prometne špice, danas je otvoren novi kružni tok na ulazu u Pulu u Šijani i njegova dva izlaza, onaj prema Labinskoj ulici između Lidla i Arube te onaj na obilaznicu u smjeru Verudele.

Ujutro su se, pak, obavljali završni radovi na ovim dionicama te privremeni tehnički pregled MUP-a, uklanjan je građevinski materijal i postavljani prometni znakovi da bi se postavila privremena regulacija prometa i povećala sigurnost u prometu.

Puljani su tako konačno dočekali otvaranje novog ulaza u grad. Pritom je zauvijek za promet zatvoren izlaz Labinske na obilaznicu i više nije u funkciji prolaz iz Mutvoranske ulice kod Kažuna.

Kao što smo najavili, prva vozila počela su prometovati novim kružnim tokom promjera 80 metara u kasnim poslijepodnevnim satima.

Prvi vozači na rotoru, kako su nam rekli, bili su zadovoljni što se koridor konačno otvorio. "Nije to toliko veliko, autom se prođe brzo i sviđa mi se", rekli su nam u prolazu.

Gužvama bi od ponedjeljka konačno trebao biti kraj. Prema najavama odgovornih iz Hrvatskih cesta, koje su investitor objekta vrijednog 50 milijuna kuna, u ponedjeljak bi za promet trebala biti otvorena još dva izlaza rotora, koji će ih ukupno imati pet. Prvog dana idućeg tjedna najavljeno je puštanje u promet izlaza i dionice prema Ipsilonu (Marcatoru) te onoga na obilaznicu u smjeru Velog Vrha. Izlaz/ulaz s kružnog toka prema Šijani, odnosno Kauflandu, za promet bi se trebao otvoriti do 15. kolovoza, iako u Hrvatskim cestama vjeruju da bi se to moglo dogoditi i koji dan ranije. Trenutno se na toj dionici polažu cijevi kolektora oborinske odvodnje na dubini od sedam metara od razine prometnice. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter