Puljani dilali drogu riječkom jet setu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šire riječko narkomansko tržište jučerašnjim uhićenjem trojice opskrbljivača, prvenstveno pripadnika riječkog jet seta po ekskluzivnim ugostiteljskim objektima, ostalo je uskraćeno za nove količine narkotika. Zadnjih nekoliko mjeseci djelatnici PU primorsko-goranske posvetili su posebnu pažnju upravo konzumentima heroina i kokaina iz visokog društva.
Jučer poslijepodne temeljem prijedloga Općinskog državnog odvjetništva iz Rijeke i nakon saslušanja - sutkinja je odredila jednomjesečni pritvor za Stefana Predana (26) iz Pule, Vedrana Valića (39) iz Pule i glavnog organizatora biznisa Milomira Gvozderca (36) iz Kastva. 

Policija je u četvrtak oko pola noći definitivno odlučila staviti točku na slučaj "jet set" kada je donesena odluka da se uhiti Gvozderac. Uhićen je u automobilu na području Opatije, a sve do ranih jutarnjih sati u petak odbijao je mogućnost priznanja da ima veze s drogom.

No, pritiješnjen dokazima, a napose činjenicom da su iz njegove trbušne šupljine "izašli" čvrsti dokazi - dilema više nije bilo. U dvije čvrste vrećice kasnije je izvagano 15 grama heroina i četiri grama kokaina. 

Trojica dilera osumnjičena su za kaznena djela zloporaba droga i na teret im se u ovom trenutku stavlja da su s područja Istarske županije na riječko područje u zadnja tri mjeseca prokrijumčarili 290 grama heroina i 47 grama kokaina. 

Sutkinja istrage svima je odredila mjeru pritvora zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela, a uz svoje odvjetnike branili su se šutnjom. Po svemu sudeći, glavni organizator narkobiznisa bio je Gvozderac koji je uz svoju odvjetnicu Ružicu Spasojević u prvi trenutak odlučio braniti šutnjom.

Da bi izašao iz zatvora i branio se iz slobode sutkinja mu je odredila jamčevinu od 150 tisuća kuna. Ista cijena slobode vrijedi i za Predana, a Valić će na slobodu ukoliko uplati jamčevinu od 80 tisuća kuna. 

Prilikom pretrage obitavališta osumnjičenika policija je pronašla digitalne vage, sjemenke marihuane kao i zlatne predmete koji potječu iz kaznenih djela, a služe za kupovinu narkotika na istarskom poluotoku. 

Sva trojica osumnjičenika do sada su već bila u policijskim kartotekama upravo zbog kaznenih djela iz oblasti zloporaba droga. (B. ŠKORIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter