Puljani darivali stanovništvo Kosinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska medunarodna organizacija BPW u nedjelju je posjetila Kosinj u opcini Perušic, mjesto stradalo u sijecanjskim poplavama, te stanovništvo darivala robom prikupljenom tijekom proteklih mjeseci.

Delegaciju je predvodila predsjednica organizacije Alida Perkov, a u Perušicu su ih docekali donacelnik opcine Dragan Hecimovic, direktorica Turisticke zajednice Katarina Milkovic i predsjednik Crvenog križa Vlado Brkljacic.

Za nastradalo stanovništvo prikupljene su tri tone gradevinskog materijala za obnovu potopljenih domova te odjeca, obuca i posteljina. Osnovnoj školi u Kosinju, koju pohada 38 ucenika, urucena je školska oprema, pribor te razna didakticka pomagala.

Za djecu predškolskog uzrasta prikupljena je odjeca i igracke. U školi je delegaciju docekao ravnatelj Tomislav Vukelic koji je rekao da je ugodno iznenaden pomoci Puljana, a dva kompjutora vec su rasporedena u centralnu školu, dok je jedan proslijeden u jednu od triju podrucnih.

Puljani su ispraceni s lijepim željama za ponovnim susretom, ali ovoga puta u Puli. U akciju prikupljanja pomoci ukljucili su se i Lions te Inner wheel klub iz Pule.


Podijeli: Facebook Twiter