Puljani cekaju upaljenih motora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što se danas iscrta horizontalna prometna signalizacija te izvrši posljednja kontrola prvi kilometar proširene obilaznice u srijedu ce biti pušten u promet. Prvi dio prve faze proširenja, kojom se planiraju cetiri prometne trake obilaznice do križanja s Medulinskom cestom, tako ce konacno nakon gotovo jedanaest mjeseci biti završen.

Dionica koja ce biti puštena u promet, iako je prvobitno bilo planirano da se obilaznica proširi u duljini od dva i pol kilometra od Šijane do Medulinske ceste, korigirana je uslijed gospodarske krize na kilometar, a oznacena je kao prva faza radova, do križanja s Medulinskom cestom. Naknadno je dionica produljena do samih semafora na križanju s Ulicom 43. istarske divizije, uz dodatne bukobrane za stanare Šandaljske ulice. Ukupna vrijednost radova zajedno s PDV-om iznosi 39,66 milijuna kuna.

Radovi su obuhvatili izgradnju nove dvotracne prometnice u dužini jednog kilometra, kružni tok na križanju s Valturskom ulicom, izgradnju devijacije preko Dukiceve ulice (232 metra) i njenog prikljucka (30 metara) te izgradnju dijelova Šandaljske (200 metara) i Valturske ulice (300 metara), odnosno prikljucak kod Pula gatea i izgradnju nove ceste prema naseljenom podrucju.

Izgraden je i novi sustav oborinske odvodnje cija je vrijednost 11,6 milijuna kuna, cime je dosadašnji mješoviti sustav postao iskljucivo fekalni. Izgradnja je obuhvatila i postavljanje nove javne rasvjete te gradnju sve preostale komunalne infrastrukture uz izgradnju zaštitne galerije magistralnog vodovoda i rekonstrukciju dijela "stare" obilaznice, koja se tijekom godina u potpunosti istrošila.

Obnovom starog kolnika postojece prometnice te svih prilaznih cesta i devijacija, odnosno izgradnjom paralelne ceste u dijelu obilaznice kao prilazne ceste obiteljskim kucama te kružnog toka na raskrižju s Valturskom ulicom, izgradena su 2.044 metra prometnih površina.


Podijeli: Facebook Twiter