Puljani će sami odlučiti o načinu prometovanja rivom

(N. LAZAREVIĆ/arhiva)
(N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Nakon višestrukih kritika i zahtjeva Grad Pula, odnosno gradonačelnik Boris Miletić odlučili su prepustiti građanima da odluče kako će se prometovati rivom. Naime, otkad je riva jednosmjerna građani su negodovali jer se zbog toga stvaraju velike gužve u središtu grada, na Giardinima.

- Od danas ćemo putem e-Konzultacija na stranicama Grada Pule (www.pula.hr) pokušati saznati razmišljanja građana o ovom značajnom pitanju. Građanima će biti ponuđena četiri modela prometovanja rivom. Prvi je sadašnji jednosmjerni režim u smjeru od semafora do Pošte, drugi jednosmjeran promet od bulevara prema zgradi Lučke kapetanije, treći model je dvosmjeran promet rivom kao što je to bilo prije izgradnje obalnog kolektora, a četvrti riva zatvorena za promet kao šetnica, pojašnjava Miletić.

Gradska uprava isticala je da je uvođenje jednosmjernog prometa rivom od semafora prema Pošti uvedeno da bi vozila preko rive i u nastavku Dobriline stizala do Trga Republike i rasteretila uži centar Pule. No, posljedično su se na Giardine slijevala vozila koja, očekivano, onuda ne mogu normalno prometovati uslijed velikog broja pješačkih prijelaza.

- Ako Puljani odluče da žele drugačije prometovanje rivom zašto ne bih prihvatio da im na par godina to omogućim dok se ne realizira vizija uređenja rive. U tom periodu promet će se odvijati po želji sugrađana, razmišlja gradonačelnik.

Grad se na ovakav potez očito odlučio i ponukan činjenicom da se približava turistička sezona, a za koji će dan početi izgradnja dionice Šijana - Peličeti.

- E-Konzultacije će biti otvorene 7-8 dana i vjerujem, s obzirom da vlada jako velik interes Puljana za ovom temom, da će mnogi poslati svoje razmišljanje, a inicijativa će biti objavljena i na društvenim mrežama. Odluku kakav će biti promet rivom donijet ćemo što prije, čim osiguramo sve suglasnosti i projektnu dokumentaciju. Sasvim sigurno prije turističke sezone, poručuje gradonačelnik. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter