Puljani ce moci glasati i u Zagrebu, a ne samo u Londonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Biraci koji ce na dan referenduma biti u Hrvatskoj, ali izvan svog prebivališta, mogu u svom uredu državne uprave podici potvrdu koja ce im omoguciti izjašnjavanje na referendumu. To smo provjerili u uredima državne uprave u Gradu Zagrebu i Primorsko-goranskoj županiji.

Time je, valjda, okoncana zbrka nastala nakon prošlotjednog tumacenja Ministarstva uprave prema kojem gradani koji bi na dan referenduma bili u Hrvatskoj, ali izvan svog prebivališta, ne bi mogli glasati.

Ministar uprave Arsen Bauk najavio je da ce u dogovoru s Državnim izbornim povjerenstvom taj problem riješiti te da ce se omoguciti glasanje na referendumu i onima koji ce biti izvan svog prebivališta.

Provedba te odluke konkretno znaci da ce svi studenti koji borave izvan svog prebivališta moci glasati, uz potvrdu, u mjestu gdje studiraju.

U uredima uprave napominju da se potvrda može izvaditi do 7. sijecnja, što je 15 dana prije refereduma, a to znaci da su uvjeti za glasanje izvan mjesta prebivališta na referendumu izjednaceni s uvjetima na parlamentarnim izborima.

U uredima pozivaju sve koji žele izvaditi potvrdu da to ucine što prije da bi tu potvrdu uredi uprave mogli dostaviti u mjesta gdje ce gradani glasati. U protivnom, ucine li to u zadnji cas, gradani ce to morati uciniti sami.


Podijeli: Facebook Twiter