Puljani će imati tjedan dana priliku za duhovnu obnovu

Fra Ivan Matić, voditelj duhovnog centra Kuća susreta Tabor u Samoboru
Fra Ivan Matić, voditelj duhovnog centra Kuća susreta Tabor u Samoboru

U pulskoj župi sv. Antona od 22. do 29. studenog održavat će se franjevačke pučke misije na temu "Danas mi je boraviti u tvojoj kući". Tih će tjedan dana 15-ak franjevaca biti na raspolaganju župi i župljanima i imati duhovnu obnovu s različitim cjelodnevnim sadržajima.

Obilazit će tako domove, ustanove, obitelji, pružat će župljanima mogućnost za razgovor, ispovijed, iskazivanje pobožnosti i svjedočanstva, a održat će se i brojna predavanja. Duhovnu obnovu u Puli predvodit će fra Ivan Matić, voditelj duhovnog centra Kuća susreta Tabor u Samoboru.

Franjevci će biti vjernicima na raspolaganju i ne treba se posebno najavljivati, osim za pojedinačne razgovore za koje se treba obratiti župniku Sv. Antona fra Tomislavu.

Jednotjedne aktivnosti započet će u nedjelju, 22. studenog svečanom misom u crkvi sv. Antona koju će predvoditi biskup u miru mons. Ivan Milovan, koji će dekretom omogućiti franjevcima da mogu djelovati u župi kao misionari. Inače, riječ je grupi hrvatskih franjevaca koji obilaze vjernike i prilagođavaju teme ovisno o tome druže li se s djecom ili starijim osobama.

Ovakav događaj u Puli se odvija jednom u 50 godina pa iz župe očekuju da će se vjernici iz cijele Pule i šire odazvati i iskoristiti mogućnost za duhovnu obnovu koju im nude franjevci. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter