Puljani Billine slicice prijavili inspekciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I u cetvrtak ujutro 30-ak Puljana cekalo je pred Billom kako bi za ispunjeni album slicica "Životinjski rekordi" dobili, kao što im je na propagandnom letku ove trgovacke kuce obecavano, 200 kuna poklon-bona. Mnogi su i ovaj put ostali razocarani jer nagradu nisu dobili svi, vec, kako je to naknadno odluceno, samo 200 najbržih u Hrvatskoj.

Bez 200 obecanih kuna, medu ostalima, ostala je i gospoda koja je s popunjenim albumom ispred ducana svoj red cekala od pet ujutro. Bez nagrade je ostala tik pred blagajnom, kada je vec gotovo bila na redu. Prevareni su se, osim nama, ovaj put obratili i Društvu za zaštitu potrošaca, ali i Državnom inspektoratu.

U redakciju nam se s novim informacijama javio i Dragan Cosic, ciju smo pricu objavili prošlog tjedna. Njemu su se nakon objavljenog clanka javili iz Billinog marketinga te, uz ispriku, porucili da popunjeni album dostavi na njihovu adresu u Zagrebu te ce mu, nakon provjere, na kucnu adresu stici obecani poklon- bon.



- Ljut sam i dalje jer to naprosto nije u redu. Što sa svim ostalim ljudima koji su cekali i ostali "kratkih rukava"? Na kraju krajeva, zašto bih 200 kuna za popunjeni album dobio samo ja kada su ga trebali dobiti svi koji su ga popunili, naveo nam je Cosic pozivajuci svoje prevarene sugradane da se i sami jave u Billu, i to u Zagreb, te upitaju što im je dalje ciniti.

Billa: Kupon od 200 kuna za 1.000 kupaca

U cetvrtak nam je stigao i odgovor iz Bille. Kako navode, Billa je organizirala nagradnu igru za sve kupce u trajanju od 13. listopada do 30. studenog tijekom koje za svakih potrošenih 49,99 kuna dobivaju besplatni paketic slicica za ispunjavanje albuma "Životinjski rekordi".

Vrecice slicica šalju se u Billu i ulaze u nagradno izvlacenje koje ce se održati 5. prosinca za glavne nagrade: putovanje u Gardaland, pet Nintendo Wiija te 15 Sonyja PSP. Pravila nagradne igre i nacin osvajanja nagrada reguliran je, navode, pravilima nagradne igre Ministarstva financija.



- Kao dodatnu pogodnost kupcima osmislili smo tjedno nagradivanje prvih 200 ispunjenih albuma, koje se odvija cetvrtkom u svim supermarketima u Hrvatskoj. Buduci da je došlo do promjene broja dodatnih nagrada, kuponom od 200 kuna bit ce nagradeno sveukupno tisucu kupaca, a mnogi nisu registrirali naše obavijesti o promjenama objavljene u promidžbenim lecima i na našoj web stranici, što je rezultiralo njihovim nezadovoljstvom, navodi Aleksandra Šobat iz Billinog marketinga

Dodaje da, bez obzira na ispunjene albume, svi koji pošalju vrecice slicica na njihovu adresu mogu sudjelovati u nagradnoj igri.

Juric: Radi se o prijevari potrošaca

Hana Juric, voditeljica Savjetovališta za zaštitu potrošaca, potvrdila nam je da im je jedan od sudionika Billine nagradne igre dostavio na znanje prijavu koju su uputili inspekciji i upravi Bille.

- Mi smo provjerili s Ministarstvom financija opce uvjete te nagradne igre i u njima doista ništa ne piše o albumima sa slicicama. Na žalost, mi nemamo nikakve ingerencije, vec je sve dalje u nadležnosti Ministarstva financija koje je zaduženo za organiziranje i nadgledanje provedbe nagradnih igara. No, letak imamo i mi i cinjenica je da se radi o prijevari potrošaca, konkretno o povredi Zakona o obveznim odnosima, ustvrdila je Juric. (Piše Borka PETROVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter