Puljani bi rado šetali Tustinom ulicom

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Ovih je dana na Facebooku pokrenuta inicijativa da se u spomen na preminulog Branka Črnca Tuste, frontmena legendarne pulske punk grupe KUD Idijoti jedna od pulskih ulica nazove njegovim imenom. U samo četiri dana inicijativu je "lajkom" podržalo više od tisuću i pol ljudi i taj broj konstantno raste.

Valja podsjetiti da će u Zagrebu 25. listopada ulicu dobiti Milan Mladenović, frontman kultnog beogradskog benda Ekatarina Velika (EKV). Tada će se, naime, održati sjednica na kojem će Skupština, godinu dana nakon inicijalne ideje, prihvatiti prijedlog da Mladenović, inače rođeni Zagrepčanin, dobije svoju ulicu u hrvatskoj metropoli. Mladenovićeva ulica u Zagrebu bit će uz Most mladosti. U istom će kvartu, uz Mladenovića, ulicu dobiti i zvijezda hrvatskog rocka Karlo Metikoš, poznat i kao Matt . U Zagrebu namjeravaju još nekim pop, rock i jazz glazbenicima imenovati ulice upravo u toj četvrti, a spominju se Boško Petrović i nekolicinu pokojnih jazz i rock glazbenika.

Što misli o takvoj ideji da se i u Puli stvori novi kvart čije će ulice nositi nazive po glazbenicima te o samoj konkretnoj inicijativi "Nazovimo po Tusti ulicu u Puli" upitali smo gradonačelnika Borisa Miletića.

- Tustinom smrću izgubili smo velikog glazbenika i čovjeka koji je svojim neumornim radom zadužio Pulu. Svojim dugogodišnjim djelovanjem u glazbenoj industriji i stvaralaštvom unutar kultnog benda Kud Idijoti neizmjerno je doprinio promociji Pule kao grada dobre glazbe. S velikim zadovoljstvom prihvatit ću i podržati inicijativu da se imenovanjem jedne ulice dostojno sačuva trajna uspomena na njegov lik i djelo. Potrebna je određena procedura da se takvo što sprovede u djelo, no ponavljam, inicijativi dajem punu podršku. Obilježavanje jedne od pulskih ulica njegovim imenom svakako će osigurati da Tusta trajno ostane u našem sjećanju i naraštaja koji dolaze, a koji ga igrom sudbine nisu imali priliku vidjeti na sceni, istaknuo je gradonačelnik. (Piše Nera SOFTIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU 


Podijeli: Facebook Twiter