Puljane opet prestrašio miris plina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanovnike pulskog naselja Šijana tijekom poslijepodneva zabrinuo je neugodan miris plina koji se širio iz kanalizacije. Kako saznajemo od direktora Plinare Deana Kocijančića, do panike, kako se pokazalo neosnovane, došlo je nakon što je netko u Valturskoj ulici, navodno na broju 54, ispitivao spremnik za ukapljeni plin. Tlačio ga je vodom i onda ju ispustio u kanalizaciju, no budući da je voda poprimila miris spremnika, odnosno butana, smrad se počeo širiti Šijanom, točnije Valturskom i Divkovićevom ulicom. Odmah su pozvani vatrogasci i policija te dežurne službe Plinare, koje su, sluteći što je uzrok panike u Valturskoj, otkrile gdje iz plinskog spremnika teče voda u kanalizaciju.

- Naše službe odmah izašle na teren i pronašle uzrok smrada. Sve je ispitano i nema opasnosti. Ljudi su izašli iz svojih stanova, došli su vatrogasci i policija te naša služba, stvorila se nepotrebna panika jer je netko neoprezno ispitivao spremnik, potvrdio je Kocijančić, koji je obišao područje.

Ne čudi da su stanari osjetivši smrad plina osjetili paniku jer su još svježa sjećanja na eksploziju plina u Puli. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter