Pulica u kaputu - tjedan dana uz filmove za najmlađe

"Pulica u kaputu" od 14. do 20. studenog u kinu
"Pulica u kaputu" od 14. do 20. studenog u kinu

Jesenja inačica filmskog programa Pulskog filmskog festivala namijenjenog najmlađima "Pulica u kaputu" počinje sutra u 10.30 sati i donosi sedam dana - jutra i popodneva - ispunjena filmovima. Animirani i igrani, nagrađeni na svjetskim filmskim festivalima, naslovi su pomno selektirani da bi se posjetitelji zabavili i educirali.

Uz odabir najznačajnijih suvremenih uradaka, na programu je čak osam premijernih filmova, radionica izrade animirane knjige i nesvakidašnja izložba.

U sedam projekcijskih dana program donosi selekciju najznačajnijih suvremenih animiranih i igranih filmova za djecu. Program u tjedan dana donosi 26 projekcija, 12 radionica i jednu izložbu.

Bit će prikazano čak osam premijernih naslova, i to "Mali princ", ekranizacija kultne istoimene knjige francuskog pisca i pilota Antoinea de Saint-Exuperyja, "Mumine na Azurnoj obali" prema stripovima finske ilustratorice i spisateljice Tove Jansson, pobjednik ovogodišnjeg 25. Animafesta, brazilski animirani "Dječak i svijet", norveška obiteljska avantura "Operacija Arktik", novi animirani belgijsko-francuski uradak za Oskara nominiranog dvojca Felicioli - Gagnol "Phantom Boy"; topla priča o matematičkom genijalcu "X+Y", britanska priča o prijateljstvu dječaka i robota "T.I.M. - čudesni stroj" te nagrađivani njemački obiteljski film "Lola na zrnu graška".

Uz primjerenu cijenu ulaznice od 10 kuna po projekciji, program u subotu u 10.30 sati počinje izložbom ilustracija autorice Ines Ignjačić pod nazivom "Kroz prizmu", a pola sata kasnije prvom projekcijom "Malog princa".

Program "Pulice u kaputu" dopunjen je i besplatnom radionicom izrade animirane knjige. Namijenjena je djeci od sedam do 12 godina, a održat će se u 12 termina (svaka u trajanju od dva sata) pod vodstvom mentora Vibora Juhasa i Manuela Šumberca. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter