Puli sredstva za energetsko certificiranje zgrada

Na energetski pregled će i zgrada gradske uprave (M. ANGELINI)
Na energetski pregled će i zgrada gradske uprave (M. ANGELINI)

Gradu Puli odobrena su sredstva za sufinanciranje energetskih pregleda građevina i energetsko certificiranje zgrada. Grad je ostvario pravo na korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje, dakle, provedbe energetskih pregleda građevina i energetsko certificiranje zgrada, kao opravdani procijenjeni trošak u ukupnom iznosu od 558,6 tisuća kuna.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost po provedenom natječaju za prikupljanje ponuda za korištenje sredstava Fonda, 17. prosinca prošle godine, na službenoj je web stranici objavio odluku o odabiru sredstava za sufinanciranje energetskih pregleda građevina i energetsko certificiranje zgrada. Predmet sufinanciranja su zgrade u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, u naravi poslovne zgrade za obavljanje administrativnih poslova, zgrade tijela lokalne samouprave, zgrade za predškolsko i osnovno obrazovanje, vrtići, zgrade kulturnih namjena kao što su kazalište i muzej te sufinanciranje energetskog pregleda javne rasvjete.

Fond dodjeljuje sredstva financijske pomoći za energetske preglede i energetsko certificiranje zgrade u vlasništvu jedinice lokalne područne (regionalne) samouprave u iznosu od 40 posto opravdanih troškova ulaganja zgrade, odnosno građevine. Ovom navedenom odlukom utvrđeno je na području grada Pule 17 zgrada, odnosno građevina za koje je odobreno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 223.450 kuna. Ostatak sredstava sufinancirat će Grad Pula.

Dakle, riječ je o zgradi gradske uprave, Centru gradskih udruga (CGU) Rojc, Istarskom narodnom kazalištu, Pionirskom domu, Gradskoj knjižnici i čitaonici, Muzeju suvremene umjetnosti, Društvu hrvatskih književnika, zgradi u kojoj radi gradsko trgovačko društvo Pula Herculanea, potom zgradi Arheološkog muzeja Istre, Osnovnoj školi Kaštanjer, OŠ Vidikovac, OŠ Stoja, OŠ Veli Vrh, objektima javne rasvjete grada Pule te zgradama dječjih vrtića Rin Tin Tin, Rožica, Veruda, Veli Vrh i Dječji vrtić Centar. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter