Puli smanjen proracun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sjednici pulskog Gradskog vijeca prihvacen je u petak rebalans ovogodišnjeg proracuna. Umjesto planiranih 420 milijuna kuna, proracun sada iznosi nešto više od 372 milijuna. Prilikom glasanja za rezanje proracuna za cak 47,4 milijuna kuna oporba je ostala suzdržana, dok su ga vijecnici pozicije jednoglasno prihvatili.

Obrazlažuci rebalans, procelnik Upravnog odjela za financije Danijel Feric naglasio je, izmedu ostalog, da je rebalans posljedica loše gospodarske situacije, odnosno slabog punjenja proracuna. Prilikom rasprave podršku mu je pružio Marko Martincic (IDS), koji je konstatirao da sredstava jednostavno nema.

Raspravi o rebalansu proracuna ukljucila se i HDZ-ova vijecnica Lovorka Tomicic. - Ne mislim da je jedini razlog smanjenog punjenja proracuna recesija, vec da upliva u tome ima i gradska vlast, rekla je Tomicic i osvrnula se na revizijski nalaz iz 2009. prema kojem vlast ne uspijeva naplatiti svoja potraživanja. Naglasila je da prodaja zemljišta izraelskim investitorima samo da napune proracun nije rješenje.

Procelnik Feric primijetio je da primjedbi na rebalans ima puno, no da na rebalans nije pristigao ni jedan amandman.

Prije prihvacanja rebalansa raspravljalo se o donošenju izmjena i dopuna programa gradnje objekata i uredenja komunalne infrastrukture te održavanja komunalne infrastrukture. Loredana Štok, koja je zajedno s Mirjanom Ružnjak nakon tih tocaka i napustila sjednicu, kazala je da ova vlast nema pojma o planiranju te da je ukupno smanjenje od cak 50 posto u segmentima najvažnijim za razvoj grada izvan svake pameti. Martincic je pak kazao da svi moraju biti svjesni da se možemo "pokriti koliko je deka duga".


Podijeli: Facebook Twiter