Puli ipak kružni tok na dva nivoa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradnja kružnog toka na cvorištima u Šijani, cime ce se prometno rasteretio ulazak u Pulu, ipak je definirana nakon sastanka u Zagrebu izmedu gradonacelnika Borisa Miletica i župana Ivana Jakovcica te predstavnika uprave Hrvatskih cesta Jakova Krešica i Borisa Majica.

Na sastanku je dogovoreno da se 2011. godine zapocne s radovima na izgradnji samog objekta kružnog toka na dva nivoa, dok ce se spoj kružnog toka u Šijani s Istarskim ipsilonom rješavati u drugoj i trecoj fazi sukladno ispunjenju preduvjeta dnevnog broja vozila za cetverotracnu prometnicu.

Ovakav dogovor uslijedio je nakon "razgovora" pulskog gradonacelnika, ujedno saborskog zastupnika, i premijerke Jadranke Kosor na aktualnom satu Sabora proteklog tjedna u kojem je premijerka obecala prometnu infrastrukturu kako bi Pula riješila problem protocnosti ulaska u grad, posebice za vrijeme turistickih sezona. Miletic je na Saboru prigovorio jer je izgradnja spomenute dionice i kružnog toka izbacena iz državnog Programa gradnje 2009.-2012. godine.


Podijeli: Facebook Twiter