Puli i Labinu nagrade za praksu u lokalnoj samoupravi

Tulio Demetlika u društvu drugonagrađenih - Anike Perhat (Rijeka) i Ivana Hanžeka (Zabok)
Tulio Demetlika u društvu drugonagrađenih - Anike Perhat (Rijeka) i Ivana Hanžeka (Zabok)

Gradonačelnicima Pule i Labina Borisu Miletiću i Tuliju Demetliki danas su u zagrebačkom hotelu Westin uručena priznanja za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi - Puli za projekt "Grad Pula – e-Vrtići" u kategoriji Predškolski odgoj, a Labinu za projekt "Radno-zaštitna jedinica za zapošljavanje osoba s invaliditetom" u kategoriji Suradnja s građanima i civilnim sektorom.

Ovo im je priznanje dodijelila Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, nakon što je ocjenjivački odbor programa INpuls – Inovacije i najbolja praksa u lokalnoj samoupravi, projekte Pule i Labina proglasio najboljima. U svakom od navedenih područja odlučivali su tročlani ocjenjivački odbori, čije su članove činili stručnjaci i istaknuti pojedinci.

Iz 27 hrvatskih gradova stigao je 71 prijedlog najbolje prakse za priznanje INpuls, a priznanja su dodijeljena u pet kategorija natjecanja: Zaštita okoliša i prostorno uređenje (priznanje su dobili Križevci), Energetska učinkovitost (Koprivnica), Poticanje gospodarskog razvoja (Šibenik), Predškolski odgoj i Suradnja s građanima i civilnim sektorom. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter