Puli 246 tisuća eura od građevinskog zemljišta

Grad Pula najviše je prihodovao od prodaje zemljišta na Gregovici (N. LAZAREVIĆ)
Grad Pula najviše je prihodovao od prodaje zemljišta na Gregovici (N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula je na početkom godine provedenom natječaju i javnoj licitaciji prodao devet građevinskih zemljišta, ukupne površine 3.487 četvornih metara, pri čemu se u gradsku blagajnu slilo 246,45 tisuća eura, odnosno gotovo dva milijuna kuna.

Na natječaju se nudilo 14 neizgrađenih građevinskih zemljišta za izgradnju stambenih, poslovnih i drugih građevina, i to na području Gregovice, Busolera, Šijane, Monvidala, Štinjana i Šikića te 74 kvadrata na građevinskoj čestici blizu Arene.

Najskuplja građevinska zemljišta, ona u Štinjanu (733 kvadrata) i Šijani (443 kvadrata), čija je cijena bila sto eura po kvadratu, nisu pronašla zainteresirane kupce.

Najviše je platilo društvo Veneto iz Velike Kopaonice, koje je za tri građevinska zemljišta na Gregovici ukupne površine 1.580 kvadrata izdvojilo 110.600 eura, odnosno 70 eura po četvornom metru. Dva građevinska zemljišta ukupne površine 944 četvorna metra kupilo je društvo Alfa nekretnine i za njih platilo ukupno 66.088 eura. Autowill je kupio građevinsku površinu od 394 četvorna metra za 27.580 eura, a Marco Baban 493 kvadrata po cijeno od 34.510 eura.

Najpovoljniji ponuditelji prihvaćaju predugovornu obvezu da će Gradu prodati dio nekretnine ako mu bude potrebna za izgradnju pristupnih prometnica ili drugih javnih površina, po cijeni jednakoj onoj postignutoj na javnom nadmetanju. Također, radi priključenja planiranih građevina predviđena je izgradnja telekomunikacijske, plinske i elektromreže te objekata i uređaja komunalne infrastrukture, prometnica, sustava odvodnje oborinskih i otpadnih voda, javne rasvjete, vodovodne i kanalizacijske mreže. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter