Pula:Za mjesec dana plan aktivnosti za gradnju bazena

Sastanak predstavnika udruga u vezi s pulskim bazenom
Sastanak predstavnika udruga u vezi s pulskim bazenom

Prošlog petka u prostorijama Društva distrofičara Istre u Puli održan je sastanak predstavnika klubova vodenih sportova s područja Puljštine, Udruge cerebralne paralize Istarske županije te Društva distrofičara Istre. Tema sastanka bila je izgradnja pulskog gradskog bazena, a kako se govori u posljednje vrijeme, bit će čak dva - jedan privatnog investitora Danka Končara na Monumentima i drugi, gradski, po svemu sudeći na Valkanama.

Prema riječima Gordana Krčelića, predsjednika pulskog Plivačkog kluba Arena i predstavnika koordinacije klubova i udruga za izgradnju bazena, sudionici sastanka zadovoljni su intenziviranjem aktivnosti vezanih uz izgradnju bazena.

- Sudionici posljednjeg sastanka potvrdili su zaključke iznesene na sastanku s predstavnicima Grada održanom krajem kolovoza prošle godine o tome da je Puli potreban olimpijski bazen dimenzija 50x25 metara koji će udovoljavati standardima Svjetske organizacije vodenih sportova (FINA) i Europske plivačke federacije (LEN) uz mogućnost da se podijeli na više cjelina pokretnim mostom. To bi omogućilo da se istovremeno odvija više aktivnosti, čime bi se omogućilo optimalno iskorištenje kapaciteta na zadovoljstvo sportaša i građana, rekao je Krčelić.

Dodao je da je potrebno voditi računa da kompleks pored bazena s tribinama, svlačionicama, teretanom, kafićem i službenim prostorijama, ima i prostoriju s manjim bazenom namijenjenim za terapijske potrebe i obuku plivanja osoba s posebnim potrebama.

- Predstavnici koordinacije spremni su se uključiti u radnu skupinu koja će definirati funkcionalne potrebe budućeg kompleksa i pomoći u bilo kojem segmentu ukoliko za to postoji potreba. Sljedeći sastanak koordinacije planiran je za mjesec dana do kada očekujemo da će predstavnici Grada dovršiti plan aktivnosti vezanih uz izgradnju bazena, rezimirao je Krčelić.

O potrebi terapijskog bazena nedavno je za naš list govorila i doktorica Loredana Lazarić Stefanović, predsjednica Udruge cerebralne paralize Istarske županije, koja educira i doeducira trenere plivanja prema Halliwickovom konceptu. Svoj program o iskorištavanju budućeg Gradskog bazena za potrebe terapije i rekreacije već je napravila i udruga pulskih profesora kineziologije, pa je očito da postoji velik interes za plan aktivnosti. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter