Pula:U podmetnutom požaru ozlijeđena starica

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

- Na svu sreću nitko nije ozbiljnije ozlijeđen i sve je brzo završilo, komentirali su stanari zgrade na broju 6 u Kovačićevoj ulici u Puli, nasuprot srednje ekonomske škole, u kojoj je u ponedjeljak na hodniku trećeg kata nepoznata osoba između 16.30 i 17 sati podmetnula požar. 

Policija je izvijestila da traga za nepoznatim počiniteljem koji je izazvao požar uporabom lako zapaljive tekućine i otvorenog plamena, što je utvrđeno policijskim očevidom obavljenim u nazočnosti inspektora zaštite od požara.

Da bi ugasili požar iz jednog od dva stana na trećem katu na hodnik su izišli 86-godišnja žena i njezin 24-godišnji unuk koji je uspio sam ugasiti vatru.

No žena je lakše ozlijeđena jer se, kako nam je kazao njezin unuk kojeg smo zatekli danas u hodniku dok je bojao začađene zidove, nagutala dima pa je prevezena u bolnicu iz koje je trebala izići tijekom jučerašnjeg dana. Njezine su ozljede okvalificirane kao lakše. Osim što su hodnik i stan 86-godišnjakinje začađeni od dima, prilično su oštećena ulazna vrata drugog stana, u vlasništvu 45-godišnje Puljanke, a šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Na naše pitanje znaju li zašto bi im netko podmetnuo požar pred stanove ni 24-godišnjak ni 45-godišnjakinja nisu imali odgovor. Dok je mladi Puljanin bojao začađene zidove hodnika 45-godišnjakinja nam je ogorčeno kazala da je ona u vrijeme požara bila na poslu, a da ju nitko nije obavijestio što se zbiva. Ni policija, ni vatrogasci, ni susjedi…

- Još pričaju po zgradi da sam ostavila neko smeće pred vratima pa da je to zapaljeno, a i sam znaš, kazala je obraćajući se 24-godišnjaku, da nikada ništa ne ostavljam u hodniku, ljutito je kazala 45-godišnjakinja.

Koliko smo mogli vidjeti, vatra je bila zapaljena nasred uskog hodnika između dva stana, a kako su vrata stana u kojem žive 86-godišnjakinja i njezin unuk novija, tako su tek zacrnjena od dima. S većim oštećenjima prošla su nešto starija ulazna vrata stana 45-godišnjakinje.

Policija utvrđuje sve okolnosti događaja i traga za nepoznatim počiniteljem. (M.KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter