Pula:U hvatanju bjegunca policija traži pomoć građana

Moguće je da je Bojan Dragičević već napustio Istru (Snimio Manuel ANGELINI/Arhiva)
Moguće je da je Bojan Dragičević već napustio Istru (Snimio Manuel ANGELINI/Arhiva)

Bjeguncu iz pulskog zatvora Bojanu Dragičeviću (33) od petka poslijepodne istarska policija još nije ušla u trag, a s obzirom na protek vremena moguće je da je napustio Istru. Jučer je PU istarska izvijestila da je na temeljem zahtjeva Zatvora u Puli, za muškarcem je raspisana tjeralica te je objavom fotografije bjegunca zatražila pomoć građana koji korisne informacije mogu javiti na broj 192.

Podsjetimo, Bojana Dragičevića su u petak nešto prije 16 sati pravosudni policajci (a prema našim informacijama radi se tek o pripravnicima) pratili sa šetnice iz zatvorskog dvorišta prema ćeliji kada je on iskoristio njihovu nepažnju, popeo se uz zid i skočio "na slobodu". Pravosudna policajka koja je bila na porti zatvora iz službenog je pištolja ispalila hitac upozorenja, no Dragičevića to nije nimalo uznemirilo ni omelo u naumu. To mu je bio naime već četvrti bijeg iz zatvora.

Kako je samo dan prije bijega Dragičevića zadarskom pravosudnom policajcu iz zadarske bolnice tijekom noći pobjegao 22-godišnji zatvorenik Ivan Makijenko, oglasio se čelnik Sindikata pravosudne policije Hrvatske Armin Tatarević. On je upozorio da se sve češće događa da jedan pravosudni policajac radi poslove koje bi trebala raditi trojica te konstatirao da su zbog toga su zatvorenici prepušteni sami sebi, a u ćelijama vlada "zakon jačeg".

Tatarević je najavio da će tražiti odgovornost i smjenu upravitelja zatvora u Puli i Zadru, smjenu Voditelja službe osiguranja u Središnjem uredu kao i smjenu pomoćnika ministra Ivice Šimca jer su ignorirali upozorenja na alarmantnu situaciju u zatvorima.

Sindikalni povjerenici u više su navrata upozoravali da pulski zatvor nije dovoljno siguran, da su oni sami često izvrgnuti nesigurnosti, ali i da u takvim okolnostima često riskiraju stegovno kažnjavanje jer ne mogu postupati po pravilima službe. Bunili su se često i sami zatvorenici. (NAPISALA Marica KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter