Pulaprometovi autobusi uskoro voze novom trasom

Novo ugibalište (M. MIJOŠEK)
Novo ugibalište (M. MIJOŠEK)

Novo autobusno ugibalište u Ulici Starih statuta je gotovo. Preostalo je još završno uređenje obližnjih zelenih površina te postavljanje nadstrešnice.

Gradnja ugibališta je, podsjetimo, izazvala brojna negodovanja stanara zbog sječe stabala koja su se morala ukloniti da bi na tom mjestu izgradili ugibalište, no nisu urodila plodom. Stabla su uklonjena i vrlo brzo će Ulicom Starih statuta početi prometovati Pulaprometovi autobusi, zaobilazeći dosadašnju trasu koja je vodila Splitskom, pored Veslačkog, a onda preko rive.   

- Netko je s razlogom planirao drvored prije toliko desetljeća i nije bilo potrebe za sječom zdravih stabala, kao što nema potrebe ni za gradnjom novog autobusnog ugibališta, izjavili su tamošnji stanari, pravdajući to što u blizini, u Splitskoj i u Flavijevskoj postoje ugibališta. No, prema planu Grada, autobusna stajališta u Splitskoj više neće postojati budući da je procijenjeno da će se novim ugibalištem u Ulici Starih statuta rasteretiti Splitska te olakšati protok prometa tijekom ljetnih mjeseci.

Slijedi "šminkanje" novog ugibališta, sadnja zamjenskih stabala i ukrasnih grmova, a stara stajališta u Splitskoj postat će nova parkirna mjesta.

S gradnjom novog ugibališta zadovoljan je i direktor Pulaprometa Igor Škatar koji je ponovio da će se novom trasom znatno olakšati prometovanje autobusa, posebno tijekom ljetnih mjeseci. Ulicom Starih statuta nema toliko znakova obaveznog zaustavljanja čime će se znatno dobiti na vremenu. Sukladno tome, poboljšat će se usluga građanima, što je bio prvenstveni cilj gradnje novog ugibališta.

Usporedo sa završetkom gradnje ugibališta, u Ulici Starih statuta, u završnoj fazi je i plinofikacija. Na pojedinim mjestima već se postavlja gornji dio asfalta, radovi se privode kraju. Iako se jučer tijekom cijelog jutra u dijelu oko hotela Riviera osjećao jak miris plina, direktor Plinare Dean Kocijančić izvijestio nas je nema nikakvih izvanrednih situacija te da se radovi nesmetano obavljaju. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter